Verwijzers - Hulp Thuis 0-6 jaar

Hulp thuis

Omdat kinderen het liefste thuis opgroeien, bieden we veel zorg en ondersteuning thuis. Onze behandeling begint altijd met een gedegen diagnosetraject.  

Diagnose

De behandeling start met een gesprek met onze gedragskundige. Hij kan bijvoorbeeld een intelligentie- of persoonlijkheidsonderzoek voorstellen. De arts voor verstandelijk gehandicapten kan het kind bijvoorbeeld lichamelijk onderzoeken en een fysiotherapeut kan onderzoek doen naar de motorische ontwikkeling. Met een gedegen multidisciplinaire aanpak komen we sneller tot een juiste diagnostiek. Samen geven we ouders en kinderen ook de meest geschikte begeleiding en ondersteuning.

Speciale thuiszorg

Ipse de Bruggen biedt ouders met speciale thuiszorg praktische zorg, begeleiding en verpleging thuis. Medewerkers helpen ouders bij de dagelijkse verzorging van hun kind met een (lichte) verstandelijke beperking. Soms bieden ze verpleegkundige hulp, zoals het geven van sondevoeding. Ze leren ouders met een jong kind met een beperking ook hoe ze hun kind het beste kunnen verzorgen.

Hulp bij opvoeding en ontwikkeling

Ouders hebben veel vragen over de opvoeding van hun kind met een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking. Bijvoorbeeld over hoe ze hun kind leren spelen, hoe ze met hem kunnen communiceren en hoe ze zijn ontwikkeling kunnen stimuleren. Ons team praktische pedagogische gezinsbehandeling (PPG) helpt ouders thuis met deze opvoedingsvragen door samen met hen naar het kind te kijken en hen handvatten aan te reiken om hun kind te stimuleren.

Speciaal voor jonge kinderen werken ze aan Early-Intervention (vroegtijdige interventie). Met het kindvolgsysteem ‘Ik Volg Je’ stimuleert de PPG-er de ontwikkeling van het kind, op basis van ontwikkelingsstappen waar hij aan toe is.

Ipse de Bruggen begeleidt ouders die zelf moeilijk lerend zijn met het programma Pinkies, een praktische LVB-ouder-babybehandeling, waarmee ouders al tijdens de zwangerschap kunnen starten.

Stel je vraag

Heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer (0800) 99 88 777

Vul het contactformulier in
Top