Verwijzers - Tijdelijk uit huis

Kinderen en jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking kunnen tijdelijk of een paar dagen per week bij Ipse de Bruggen verblijven. Bijvoorbeeld om ouders te ontlasten, om zelfstandig te leren wonen of om intensief aan verandering te werken. Daarnaast hebben we woningen voor kinderen en jongeren, in woonwijken en op onze drie landgoederen.

Even eruit

Heb je te maken met een gezin dat overbelast dreigt te raken door de zorg voor een kind met een (lichte) verstandelijke beperking? Dan kan tijdelijk verblijf voor hun kind hen helpen om op adem te komen. Ipse de Bruggen heeft hiervoor mooie voorzieningen, zoals een boerderij in de polder of een ruim huis in de stad met een speeltuin. De kinderen hebben hier een ontspannen tijd, waarin ze nieuwe ervaringen opdoen. Tijdelijk verblijf kan variëren van een paar dagen tot enkele weken.

Naar zelfstandig wonen

Ipse de Bruggen leert jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking zelfstandig wonen. Via een woontraining en deeltijd wonen worden ze stap voor stap zelfstandig. Tijdens woontrainen leren ze eerst om taken zo zelfstandig mogelijk te doen. Daarna kunnen ze een paar vaste dagen per week bij Ipse de Bruggen wonen om het geleerde in de praktijk te oefenen.

Behandelcentra jeugd

Licht verstandelijk beperkte jongeren met gedragsproblemen kunnen tijdelijk worden opgenomen en behandeld in één van onze behandelcentra in Leiden, Den Haag en Nootdorp. Er zijn groepen voor kinderen en jongeren van verschillende leeftijden (vanaf zes jaar). In deze groepen benutten we iedere situatie om de jongere sociaal gedrag te leren. Naast deze dagelijkse behandeling volgen jongeren trainingen (in agressieregulatie, weerbaarheid of sociale vaardigheden bijvoorbeeld) of individuele therapie. Tegelijkertijd krijgen de ouders ook begeleiding.

Stel je vraag

Heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer (0800) 99 88 777

Vul het contactformulier in
Top