Verwijzers - Tijdelijk uit huis 7-12 jaar

Kinderen met een (lichte) verstandelijke beperking kunnen ook (tijdelijk) bij Ipse de Bruggen verblijven. Om ouders even te ontlasten, vaardigheden te leren of intensief aan verandering te werken. Daarnaast hebben we ook woningen voor kinderen vanaf zes jaar.

Even eruit

Misschien signaleer je dat de zorg voor een kind met een verstandelijke beperking ouders zwaar valt. Of dat ze af en toe behoefte hebben aan meer tijd voor elkaar en de andere kinderen. Dan is tijdelijk verblijf ideaal. Ipse de Bruggen heeft hiervoor allerlei voorzieningen, zoals een boerderij in de polder of een ruim huis in de stad met een speeltuin. Kinderen van zes tot twaalf jaar vinden het leuk om hier te logeren en met andere kinderen te spelen. Vaak leren ze er nieuwe vaardigheden. Tijdelijk verblijf kan variëren van een paar dagen tot enkele weken.

Behandelcentra voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking

Licht verstandelijk beperkte kinderen met gedragsproblemen kunnen tijdelijk worden opgenomen en behandeld in één van onze behandelcentra jeugd in Oegstgeest, Den Haag en Nootdorp. Er zijn groepen voor kinderen vanaf zes jaar.

In deze groepen staat opvoeding voorop en benutten we alledaagse situaties om het kind sociaal gedrag te leren en structuur te bieden. Naast deze dagelijkse behandeling krijgen kinderen trainingen of bijvoorbeeld speltherapie. Tijdens en na de behandeling begeleiden we ook de ouders. Zo wordt het hele gezin sterker.

Wonen

Ipse de Bruggen heeft een gevarieerd woonaanbod voor kinderen. Zo zijn er woningen in woonwijken voor kinderen die bijvoorbeeld overdag naar de ZMLK-school gaan, en woningen op landgoederen. Voor kinderen die één-op-één-begeleiding nodig hebben, heeft Ipse de Bruggen kleinschalige woongroepen met intensieve zorg, behandeling en begeleiding.

Stel je vraag

Heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer (0800) 99 88 777

Vul het contactformulier in
Top