Familie - Hulp thuis en op school

Jij wilt jouw kind het liefste thuis opvoeden. Daarom bieden we begeleiding thuis én op school.

Vraagverheldering

Onze behandeling begint met onderzoek en met gesprekken met jou en jouw kind. Zo achterhalen we wat er aan de hand is en hoe we jouw kind het beste kunnen helpen. Daarnaast werken we in het team Integrale Vroeghulp samen met deskundigen van verschillende zorgorganisaties (zoals psychologen, jeugdartsen en revalidatieartsen). Het doel is om zo vroeg mogelijk een goede diagnose te stellen.

Begeleiding thuis

We kunnen je thuis bij veel dingen helpen, zodat jouw kind zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Zo kan een begeleider jouw kind van alles leren, van zichzelf verzorgen tot veilig deelnemen aan het verkeer. Omdat de zorg voor een kind met een verstandelijke beperking vaak zwaar is, kan onze speciale thuiszorg jou helpen bij de dagelijkse verzorging, zoals wassen, eten en het toedienen van medicijnen.

Behandeling

Heeft jouw kind therapie nodig? Dan is er bij Ipse de Bruggen veel mogelijk: speltherapie, creatieve therapie, gedragstherapie, fysiotherapie en logopedie bijvoorbeeld. Alle behandelaars zijn gespecialiseerd in kinderen met een verstandelijke beperking.
Gezinsbegeleiders kunnen jou leren hoe je de ontwikkeling van jouw kind kunt bevorderen door met jouw kind te spelen of hoe je met hem of haar kunt communiceren.

Wordt jouw kind snel boos of luistert hij niet naar jou? Dan kan een gezinsbegeleider jou praktisch leren hoe je daarop kunt reageren en helpen om meer vat op jouw kind te krijgen. Daarbij kijken we vooral naar wat goed gaat. 

Begeleiding op school

Als jouw kind zich moeilijk staande kan houden op school, kunnen we hem op school begeleiden of leerkrachten adviseren. Bijvoorbeeld als jouw kind moeite heeft met het leren van bepaalde vaardigheden, snel ruzie heeft met andere kinderen of zich niet prettig voelt op school.

Stel je vraag

Heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer (0800) 99 88 777

Vul het contactformulier in
Top