Familie - Tijdelijk/gedeeltelijk uit thuis

Jouw kind met een (lichte) verstandelijke beperking kan tijdelijk bij Ipse de Bruggen verblijven. Bijvoorbeeld om jou even een rustpauze te geven, om zelfstandig te leren wonen of aan verandering te werken. Daarnaast hebben we woninge in wijken en op drie landgoederen.

Even eruit

De zorg voor een kind met een (lichte) verstandelijke beperking is zwaar. Als jouw kind af en toe een paar dagen of een week op een vertrouwde plek logeert, kun je nieuwe energie opdoen. Ipse de Bruggen heeft hiervoor mooie voorzieningen, zoals een boerderij in de polder of een ruim huis in de stad met een speeltuin. Jouw kind heeft hier een leuke tijd en doet nieuwe ervaringen op.

Naar zelfstandig wonen

Is jouw kind eraan toe om uit huis te gaan? Ipse de Bruggen leert jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking zelfstandig wonen. In een woontraining leert jouw kind allerlei dingen zoals koken en sociale vaardigheden. Daarna kan hij een paar dagen per week bij Ipse de Bruggen wonen om het geleerde in de praktijk te oefenen. Zo wordt jouw kind stap voor stap zelfstandig.

Behandelcentra jeugd

Lopen de conflicten thuis met jouw kind met een (lichte) verstandelijk beperking hoog op? Of heb je geen vat meer op hem?  Dan kan hij tijdelijk worden opgenomen en behandeld in één van onze behandelcentra in Leiden, Den Haag of Nootdorp. Hier zijn behandelgroepen voor kinderen vanaf zes jaar.

In deze groepen benutten we iedere situatie om uw kind ander gedrag te leren: aan tafel, tijdens een spel of in contacten met begeleiders of groepsgenoten. Daarnaast krijgt jo kind trainingen (bijvoorbeeld in leren omgaan met boosheid of sociale vaardigheden) of therapie. Ook jij kunt begeleiding krijgen

Stel je vraag

Heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer (0800) 99 88 777

Vul het contactformulier in
Top