UPDATE 18-03-2020: Besmettingen; hoe gaat Ipse de Bruggen daarmee om

Het coronavirus verspreidt zich verder. We hebben gelukkig nog geen cliënten die besmet zijn. Maar we moeten realistisch zijn; ook cliënten en medewerkers van Ipse de Bruggen kunnen dit virus krijgen. Graag informeren wij u hoe we met besmettingen omgaan.

Áls op een woonlocatie een cliënt ziek wordt en het vermoeden bestaat dat het mogelijk om een corona-infectie zou kunnen gaan, worden er beschermende maatregelen afgesproken. Dit gebeurt in overleg met zorgmanager, gedragskundige en arts. Indien nodig wordt de GGD ingelicht. De GGD neemt bij bevestigde verdenking eventueel een test af. Als uit deze test blijkt dat de cliënt besmet is met coronavirus adviseert de GGD over het verdere beleid in samenwerking met medische dienst of huisarts.

De arts, gedragskundige en zorgmanager bepalen of de thuis- of verblijfssituatie van de patiënt zich voor quarantaine leent. Voorwaarde voor thuisquarantaine is dat de cliënt thuis verzorgd kan worden en dat contact tussen de patiënt en huisgenoten (zo veel mogelijk) kan worden vermeden. Als dat niet mogelijk is wordt er uitgeweken naar een geschikte locatie in de buurt. 

Naast de ouders/wettelijk vertegenwoordigers van de patiënt worden ook de ouders/wettelijk vertegenwoordigers van de huisgenoten op de hoogte gebracht. Ook medebewoners worden hierover geïnformeerd. In verband met de privacy van cliënten en medewerkers zal er niet in detail op de website over gecommuniceerd worden.

Meer informatie over het coronavirus is te vinden op de website van de GGD en het RIVM.

Besmetting met het coronavirus is in de eerste plaats erg vervelend voor de mensen die er ziek van worden. De maatregelen die nodig zijn om verspreiding zo veel mogelijk te voorkomen maken dat het virus bij Ipse de Bruggen ook voor een grotere groep vervelende gevolgen heeft. We werken er met alle betrokkenen hard aan om ervoor te zorgen dat het leven voor onze cliënten en medewerkers zo snel mogelijk zijn normale gang weer kan hernemen. 

Heeft u vragen? Onze servicedesk heeft verruimde openingstijden van maandag tm vrijdag van 8:00-19:00 uur, in het weekend van 10:00-16:00 uur en is bereikbaar via 0800 99 88 777

 

Ga terug naar overzicht

Top