Lunchcafé De Zoetelaar

Lunchcafé De Zoetelaar | Ipse de Bruggen

 

Een bijzonder lunchcafé op een bijzondere locatie

De Zoetelaar is verbouwd! Wij zijn heel blij dat het monumentale pand waar wij alweer 18 jaar zitten is aangepast aan alle eisen van deze tijd.  Van harte welkom!

De Zoetelaar

Bij lunchcafé De Zoetelaar werken mensen met een verstandelijke beperking, ieder met zijn of haar unieke capaciteiten en mogelijkheden. Allen zijn bijzonder gemotiveerd en maken het  je graag naar het zin met hun enthousiasme en de heerlijkste gerechten.

Kom gezellig bij ons langs in ons monumentale pand in de historische Dorpsstraat van Zoetermeer.  Geniet van al het lekkers dat wij  bieden! Van een heerlijke lunch, één van onze koffiespecialiteiten, tot huisgemaakte taarten en chocoladespecialiteiten. Ook leuk om meteen een kijkje te nemen in onze chocolaterie waar drie grote chocolademachines draaien en elke dag bonbons worden gemaakt.

Lunchen & koffie drinken | Ipse de Bruggen

Lunchen

Heerlijk ruim, licht & zonnig is ons lunchcafe! Met een lage zithoek, leestafel en een kinderspeeltafel kan iedereen zijn favoriete tafel of plekje kiezen. Natuurlijk ook in de zon of schaduw op ons terras. De menukaart is verwerkt in De Zoetelaar krant die op de tafels klaarligt en die meegenomen mag worden om thuis te bekijken. Elke maand hebben wij wisselende drank- en lunchspecialiteiten die inspelen op het seizoen en trends!

Redbeans koffie

Smaak, kwaliteit en duurzame koffie; voor ons een vereiste voor de koffie die wij serveren. Samen met Redbeans zoeken wij naar het beste kopje koffie binnen de mogelijkheden van onze medewerkers. Wij werken met handmatige pistonmachines. Begeleiders en medewerkers zijn door Readbeans getraind in het uitoefenen van het baristavak. Voor onze gasten: gewoon een lekkere kop koffie met een koekje of gebak uit onze eigen chocolaterie!

Op afspraak kan je dagelijks terecht voor onze overheerlijke high tea. Geniet van heerlijk geurende thee uit onze theebox en de lekkerste hapjes uit onze keuken en Choco Toko!
Wij serveren de high tea vanaf 14.00 uur.

High tea € 15,50 p.p.
Onbeperkt heerlijk geurende losse thee uit onze theebox, een cappuccino van tomatensoep, een luxe vingersandwich met boerenham & diverse zoete en hartige huisgemaakte lekkernijen uit onze keuken en chocolaterie.

Uitgebreide High tea € 20,50 p.p.
Ontvangst met een feestelijke bubbel (met of zonder alcohol). Onbeperkt heerlijk geurende losse thee uit onze theebox, een cappuccino van tomatensoep, een luxe vingersandwich et gerookte zalm en boerenham & lekker veel zoete en hartige huisgemaakte lekkernijen uit onze keuken en chocolaterie.

De high tea kan tegen een meerprijs van euro 3,50 ook als high wine gereserveerd worden. De thee komt dan te vervallen en er worden twee glazen wijn p.p. geserveerd.

Chocolaterie 'Choco Toko'  | Ipse de Bruggen

Choco Toko - Chocoladespecialiteiten & workshops

Alweer bijna 8 jaar geleden werd onze chocolaterie “de Choco Toko” geopend. Na weken van voorbereiding en training was op 17 november 2010 de officiële opening. Al snel gingen wij van één chocolade machine naar drie stuks om zo met melk, puur en witte chocolade te kunnen werken. Door de jaren heen gingen wij van eenvoudige tempereer machines naar 3 tempereer machines die 35 kilo chocolade in 10 minuten kunnen terug koelen om verder te verwerken. Steeds meer mallen zijn in de loop van de tijd aangeschaft en zelfs een foodprinter voor bonbons met logo of afbeelding. Het team in de chocolaterie heeft zich ook mee ontwikkeld zodat zij nu prachtige en veel gevarieerde kwaliteitschocolade specialiteiten kunnen aanbieden. Van onze overheerlijke truffels tot Paashazen, chocoladeletters, -repen, bonbons met logo of afbeelding, (appel)taarten en nog veel en veel meer.

In bedrijf

Afgelopen jaren hebben wij heel veel gezellige workshops voor volwassenen en kinderen mogen verzorgen. Keer op keer een feest!  Voor Sinterklaas hebben wij inmiddels maar liefst meer dan 5.000 chocolade letters mogen maken én inpakken. Daarnaast hebben wij heel veel taarten en cadeaupakketten gemaakt. Een mooie opdracht -waarbij wij de houtafdeling van Ipse de Bruggen hebben ingeschakeld- waren de houten kerstbomen die wij hebben voorzien van chocoladeversiering en lichtjes. Een prachtig eindejaarsgeschenk voor het personeel van onze opdrachtgever.

De verbouwing begin 2018 was voor onze chocolaterie een nieuwe mijlpaal. De chocolaterie is verplaatst naar de ruimte achter de “oude” chocolaterie. Met een eigen ingang, een hele nieuwe indeling, inrichting en klimaatbeheersing hebben wij nu een fijne werkplek om veel zoet&meer te maken en gezellige workshops voor onze gasten te verzorgen. Loop eens binnen om een kijkje te nemen! Een workshop reserveren voor volwassenen of kinderen of een bestelling doorgeven? Bel of mail ons: 079-3168322 of de.zoetelaar@ipsedebruggen.nl.

Restaurantavonden | Ipse de Bruggen

Restaurantavonden

Onze maandelijkse restaurant avonden dienen  als educatie programma voor onze cliënten.

Voorafgaande aan deze zeer geliefde avonden krijgen de cliënten horeca training. In deze training wordt het menu bedacht en besproken. Product kennis gegeven. Oefenen we met tafel opdekken, draagtechnieken, wijnen open maken en schenken, de reserveringslijst beheren en de gastheer/vrouw functie uitoefenen. Op de avond zelf werken de cliënten onder begeleiding zoveel mogelijk zelfstandig.

De avonden zijn altijd zeer snel vol, reserveer dus snel als u ook wilt genieten van een heerlijk seizoensgebonden 3-gangen menu voor € 18,95 p.p.

Data 2019

Donderdag 21 november
Donderdag 19 december

Data 2020
Dinderdag 30 januari
Donderdag 27 februari
Donderdag 26 maart
Donderdag 23 april
Donderdag 21 mei
Donderdag 18 juni

Feest of vergaderen | Ipse de Bruggen

Feest of vergadering

De Zoetelaar is een sfeervolle en representatieve locatie voor een presentatie, zakelijke vergadering of feest. Wij beschikken over een ruime vergaderruimte op de eerste etage en een (gedeeltelijk) besloten ruimte in het lunchcafé. Natuurlijk is er presentatiemateriaal en verzorgt onze keuken desgewenst een hapje en drankje, lunch of een uitgebreid diner.

Onze vergaderruimte biedt plaats in U-opstelling aan 22 personen. In ons gezellige lunchcafé  kunt u een feest geven voor een gezelschap tot 125 personen.

 

 

Uit het gastenboek

 

Zaterdag 23 juni 2018

Bedankt weer voor de overheerlijke lunch en waaaanzinnig lekkere pecannotentaart :)
Super!!! Tot de volgende keer, Jan & Claudia

 

Taarten

Bekijk product
Heb je wat te vieren? Wij bakken graag één of meer taarten voor je. Laat gerust weten…

Bonbons met logo

Bekijk product
Bonbons met logo of plaatje? Wij maken deze op bestelling graag voor u.
Heb je een vraag of wil je reserveren? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Onder de aandacht

Cliënten winnen meerdere prijzen tijdens Horecava | Ipse de Bruggen

Cliënten winnen meerdere prijzen tijdens Horecava

Drie prijzen veroverden een aantal cliënten van Ipse de Bruggen op de Horecava in de RAI Amsterdam. Een eerste, een derde en een aanmoedigingsprijs was het resultaat  van de wedstrijd “Lekkerste…
Lees meer
Het dak eraf bij Benefietconcert de Zoetelaar | Ipse de Bruggen

Het dak eraf bij Benefietconcert de Zoetelaar

‘’Gaaf, maar ook wel spannend. Gaan we al beginnen?’’, vraagt cliënt Martine achter de coulissen terwijl ze wacht tot eindelijk het doek opengaat. Vanuit de zijkant van het…
Lees meer

Bel: 079-34168322

Ga naar contactformulier

 

 

 

Top