De geluksmomenten van Corinne

16-05-2019 |

Corinne Rijnders, medewerker specialistisch team ambulant Jeugd & Gezin, werkt al tientallen jaren voor Ipse de Bruggen. Vol passie vertelt zij over haar werk en de geluksmomenten die dat oplevert. 
 
“Het feit dat kinderen krijgen waar ze recht op hebben, daar doe ik het voor,” zegt Corinne over haar motivatie te kiezen voor de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. “Het werken en omgaan met mensen en dan juist die mensen die niet dezelfde kansen hebben in de maatschappij, dat is prachtig. Dat is uiteindelijk wel waar je het voor doet. Het idee dat ik daar iets voor kan bete-kenen, en dat zij er net zo toe doen als ieder ander, daar word ik blij van.”
 
Sprankelen
Niet alleen heeft Corinne oog voor de cliënt, maar zij betrekt ook de ouders bij de zorg aan hun kind. “Het feit dat ouders vanuit een put weer gaan sprankelen en weer zien dat ze weer die draagkracht hebben om er zelf iets mee te kunnen, dat is dan voor mij op een heel ander vlak weer een geluksmoment. We staan niet boven ouders, we gaan echt naast ze staan en kijken wat werkt voor hun zoon of dochter. Wat vindt de cliënt prettig en waar wil hij of zij mee aan de slag? Ik ga niets opleggen.”
 
Gesteund
De afgelopen jaren is Corinne zich blijven ontwikkelen in haar mooie vak. “Ik was negentien jaar toen ik bij Ipse de Bruggen ging werken. Ik hoor hier eigenlijk een beetje.
Inmiddels heb ik heel veel studies gedaan en trainingen en cursussen gevolgd. Daarbij ben ik altijd gesteund door Ipse de Bruggen. De organisatie heeft mij altijd gesteund en gefaciliteerd in tijd en geld. Daar ben ik heel dankbaar voor. Dat maakt ook wie ik nu ben. Ik heb wel mijn hbo-diploma en mijn post-hbo-diploma op zak, onder andere door de steun van Ipse de Bruggen.”
 
Geluksmomenten
Het werken met mensen met een verstandelijke beperking vraagt veel van medewerkers, maar brengt veel afwisseling met zich mee en geeft veel voldoening. Corinne: “Als iedereen ’s avonds lekker, netjes, warm in bed ligt en de slaapkamers zijn opgeruimd en de keuken is schoon en ik trek de deur op tijd achter me dicht, dan kan dat een heel groot geluksmoment zijn. Maar als een jongentje van anderhalf met het Downsyndroom mij om mijn nek vliegt en me helemaal vol kwijl kust op mijn wang, dat kan dan net zo’n groot geluksmoment zijn…”
 
Terug naar het overzicht
Top