“Geen dag is hetzelfde en dat maakt het nu juist zo leuk”

19-11-2019 |


Elk jaar maken tientallen medewerkers uit andere sectoren de overstap naar een baan in de gehandicaptenzorg bij Ipse de Bruggen. Dit keer vertelt Koen Laurens over zijn switch.

''Na de middelbare school heb ik een vooropleiding gedaan voor een baan bij de politie. Gezien mijn leeftijd op dat moment – ik was 17 – heb ik ervoor gekozen om toch niet direct te solliciteren.

Ik had toen een bijbaan bij een schilder- en onderhoudsbedrijf en vervolgens ben ik de opleiding calculator/onderhoudsspecialist gaan volgen. In mijn laatste jaar liep ik stage bij een vastgoed-onderhoudsbedrijf. Daar zat ik regelmatig op kantoor, en dat was niet aan mij besteed.

Na het behalen van mijn diploma besloot ik daarom aan de slag te gaan bij een schildersbedrijf. Maar na één jaar dezelfde handelingen uit te voeren was ik toe aan iets anders. Ik heb toen alsnog gesolliciteerd bij de politie. Helaas ben ik niet door de volledige procedure gekomen.

Op dat moment werkte een vriendin van mij bij Ipse de Bruggen. Ik heb een avond meegekeken op haar groep. En daar zag ik wel mogelijkheden in! Zodoende heb ik gesolliciteerd. Ik ben aangenomen als flexmedewerker en heb zo op verschillende groepen gewerkt. Ondertussen ben ik begonnen met de opleiding tot persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg.

Nu werk ik alweer een aantal jaren op woning Oosteinde 111C in Zwammerdam. Hier wonen vier cliënten met een verstandelijke beperking in combinatie met gedragsproblemen. Het is een vrij pittige groep, maar wel een hele leuke. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het nu juist zo leuk.

Gezien het lage ontwikkelingsniveau van cliënten in combinatie met complex gedrag en communicatie vind ik het een uitdaging hen te ondersteunen en te stimuleren bij positieve en minder positieve momenten. Om er zo achter te komen wat hun achterliggende hulpvraag is en hierop in te spelen met ons begeleidingsteam.

En of ik het schilder-zijn-mis? Zeker niet! Ik had het niet verwacht, maar ik ben echt heel blij dat ik deze mooie stap naar de zorg heb gemaakt."
Terug naar het overzicht
Top