Familie - We hebben geen vat op onze zoon. Kun je met hem praten?

Onze zoon van 20 jaar met een lichte verstandelijke beperking heeft geen werk en past zich totaal niet aan onze huisregels aan. Hij is ’s nachts op pad en ligt overdag veel op zijn bed. We hebben geen vat op hem. Kun je met hem praten?

Veel jong volwassenen zeggen eerst geen hulp te willen. Zij zien hun eigen aandeel niet of nauwelijks in de problemen thuis of zijn bang voor het onbekende. Een gezinsbegeleider van Ipse de Bruggen kan met je in gesprek gaan over de problemen thuis.

Soms is het voldoende om je tips en handvatten te geven waarmee je het gedrag van uw kind kunt beïnvloeden. Vaak lukt het onze gezinsbegeleiders ook om in de eigen vertrouwde omgeving in gesprek te gaan met uw kind. Zij kunnen jong volwassenen motiveren om mee te doen aan de behandeling.

Indien er sprake is van psychiatrische problematiek of middelengebruik dan kan een van onze gedragswetenschappers ook meedenken over een passende behandeling en uw zoon hiervoor proberen te motiveren. Veel van de behandelmogelijkheden kunnen ambulant (dus bij je thuis) geboden worden. Soms is  opname nodig om een leven weer op de rails te krijgen. Na consult of onderzoek kan een gedragswetenschapper met je kind en je  adviezen voor behandeling met jullie bespreken.

Stel je vraag

Heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer (0800) 99 88 777

Vul het contactformulier in
Top