Veelgestelde Vragen
Aanmelden
Je hebt eerst een geldige indicatie of beschikking nodig. Die vraag je aan bij de gemeente of via Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) Als je het hebt ontvangen, kun je je aanmelden via ons aanmeldformulier.
Lees meerWil je weten welke woning het beste bij je past? Neem dan contact op via het contactformulier of bel naar 0800 - 99 88 777 (tussen 08.00 en 17.00 uur).
Lees meerWanneer je een woning wilt bekijken is het de bedoeling dat je eerst contact opneemt met de afdeling zorgbemiddeling. Een zorgbemiddelaar onderzoekt welke woning het beste past bij iemand en op basis daarvan kan er een afspraak worden gemaakt bij een woning. Je kan contact opnemen via het contactformulier of bel naar 0800 - 99 88 777 (tussen 08.00 en 17.00 uur).
Lees meerWanneer je hulp nodig hebt met het helder krijgen van vragen. Zoals welke zorg en ondersteuning het best passend is. Dan kan je contact opnemen met een cliëntondersteuner.
Lees meerJe kan je niet vrijwillig aanmelden voor Schakenbosch. Bij Schakenbosch verblijf je met een machtiging besloten uithuisplaatsing.
Lees meerWil je weten wat de status is van je aanmelding? Neem dan contact op via het contactformulier of bel naar 0800 - 99 88 777 (tussen 08.00 en 17.00 uur).
Lees meerWanneer er sprake is van een rechterlijke machtiging kan je je aanmelden bij Ipse de Bruggen mits er een indicatie is. Een indicatie kan worden aangevraagd bij het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ).
Lees meerWil je je aanmelden voor een behandeling? Vul dan het contactformulier in.
Lees meerWoon je in het buitenland en wil je je voor zorg of behandeling aanmelden? Dan heb je een geldige Nederlandse indicatie nodig.
Lees meerIedereen met een indicatie voor Wet langdurige zorg, heeft recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Onafhankelijke cliëntondersteuning is ondersteuning bij het regelen van zorg en het maken van afspraken hierover.
Lees meerOverigen
Neem contact op via het contactformulier of bel naar 0800 - 99 88 777 (tussen 08.00 en 17.00 uur). Hier kan je verder geholpen worden met deze vraag.
Lees meerWij hebben een locatie speciaal voor dove cliënten, Centrum Campus Oosterheem in Zoetermeer.
Lees meerFinanciering
Wanneer je een factuur hebt ontvangen en hier een vraag over hebt neem dan contact op via het contactformulier of bel naar 0800-99 88 77 (tussen 08.00 en 17.00 uur).
Lees meerVoor vragen over de gewijzigde tarieven kun je contact opnemen met de Zorgmanager van de locatie waar de zorg wordt geboden.
Lees meerNee de arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG) zit niet in het pakket van de zorgverzekering. Er zijn wel mogelijkheden om dit vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) vergoed te krijgen.
Lees meerWil je meer informatie over een aanvraag aangepaste zorgtoewijzing (AAT)? Neem dan contact op via het contactformulier of bel naar 0800 - 99 88 777 (tussen 08.00 en 17.00 uur).
Lees meerMet een AAT (Aanvraag Aangepaste Toewijzing) kun je bijvoorbeeld diagnostiek door een gedragskundige of tijdelijk verblijf zoals logeren aanvragen, terwijl je niet 24 uur per dag bij Ipse de Bruggen woont. Je moet wel een zorgzwaartepakket (ZZP) Wet langdurige zorg (Wlz) hebben.
Lees meerEen indicatie kan worden aangevraagd bij het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of via Ipse de Bruggen.
Lees meerOm een indicatie over te zetten naar een andere zorgaanbieder, is een AGB-code nodig van de betreffende zorgaanbieder.
Lees meerOm te weten tot wanneer de indicatie geldig is, kun je contact opnemen met de via het contactformulier of bel naar 0800 - 99 88 777. (tussen 08.00 en 17.00 uur)
Lees meerOm te weten welke indicatie er is afgegeven, kun je contact opnemen via het contactformulier of bel naar 0800 - 99 88 777 (tussen 08.00 en 17.00 uur).
Lees meerWil je weten of de zorgtoewijzing of de beschikking al binnen is? Neem dan contact op via het contactformulier of bel naar 0800 - 99 88 777 (tussen 08.00 en 17.00 uur).
Lees meerWil je weten of de zorgtoewijzing toereikend is? Neem dan contact op via het contactformulier of bel naar 0800 - 99 88 777 (tussen 08.00 en 17.00 uur).
Lees meerWil je weten of twee financieringsvormen naast elkaar kunnen lopen? Neem dan contact op via het contactformulier of bel naar 0800 - 99 88 777 (tussen 08.00 en 17.00 uur).
Lees meerWil je weten welke financiering van toepassing is? Of welke indicatie is afgegeven? Is een indicatie niet juist, of ben je geplaatst zonder indicatie? Of heb je een andere vraag over een indicatie?
Lees meerWil je een rechterlijke machtiging aanvragen? Kijk dan op de website "Informatiepunt dwang in de zorg" voor meer informatie hierover.
Lees meerBewindvoering, mentorschap en curatele zijn beschermingsmaatregelen. Ze beschermen de persoon op het gebied waarin hij of zij wilsonbekwaam is.
Lees meerOnderaanneming
In 2016 hebben wij raamovereenkomsten met Ad Fund, ASVZ, Egelbloem, Gemiva, Hoeve Biesland, Inzowijs, Middin, Philadelphia, 's Heeren Loo, Sprank en Van Oldebarnevelthoeve "de Hichte". Dit kan per jaar verschillen.
Lees meerEr zijn verschillende vormen van onderaannemerschap. Wanneer een andere organisatie een gedeelte van de zorg voor Ipse de Bruggen doet, is Ipse de Bruggen hoofdaannemer en de andere organisatie onderaannemer.
Lees meerDoorgaans is het de zorgaanbieder die over de vervoersindicatie beschikt. Maar het is afhankelijk van de afstand tussen het woon- en dagbestedingsadres.
Lees meerDegene die gaat factureren maakt het contract.
Lees meerWanneer je een contract wilt afsluiten met een andere zorgorganisatie, dan moet dit in overleg met de Zorgverkoop. Voor onderaanneming zijn er raamovereenkomsten met standaard afspraken.
Lees meerZorg algemeen
Wanneer je de diagnose SGLVG (Sterk Gedragsgestoord Licht Verstandelijk Gehandicapt) hebt, kan Ipse de Bruggen je zorg bieden op het gebied van behandeling.
Lees meerNa overleg met jou, je ouders/wettelijk vertegenwoordigers en de Gedragsdeskundige, kijken we of er een woning is die beter bij je past.
Lees meerHeb je een brief gekregen van ons, maar klopt er iets niet? Neem dan contact op via het contactformulier of bel naar 0800 - 99 88 777 (tussen 08.00 en 17.00 uur).
Lees meerWe bieden onder andere langdurige zorg, behandeling, ambulante zorg en dagbesteding.
Lees meerDit is afhankelijk van de hulp en/of zorg/behandelvraag. Wij hebben veel verschillende locaties. In een later stadium van aanmelding kunnen hier wel uitspraken over gedaan worden.
Lees meerLogeren
Hoe vaak je kan komen logeren is afhankelijk van je indicatie/ beschikking, woonplaats en hulpvraag.
Lees meerDoorgaans gaat iemand die bij Ipse de Bruggen logeert al naar dagbesteding of school. In vakantieperiodes kan er op locatie dagbesteding georganiseerd worden.
Lees meerElk logeerhuis is uniek. Het aantal loge's is verschillend per huis. Per nacht kunnen er acht tot zestien kinderen logeren.
Lees meerTijdens het logeren heb je altijd je eigen kamer. Maar wanneer je niet komt logeren is deze kamer wel voor iemand anders beschikbaar.
Lees meerWij proberen je wel in dezelfde kamer te laten logeren, maar we kunnen dit niet garanderen.
Lees meerTijdens het logeren neem je je eigen kleding, toiletspullen, eventuele medicatie of incontinentiemateriaal mee.
Lees meerIpse de Bruggen heeft in diverse regio's logeerhuizen. Het is mogelijk om in de weekenden, doordeweeks en in vakanties te logeren. Buiten de logeerhuizen zijn er ook mogelijkheden voor logeren op woonlocaties.
Lees meerDe kosten voor het logeren,voor iemand boven de 18 jaar, worden door Ipse de Bruggen afgerekend met het zorgkantoor wanneer er sprake is van zorg in natura (zin).
Lees meerWanneer medische zorg noodzakelijk is tijdens het logeren, zal er beroep worden gedaan op de eigen huisarts. Niet op de arts van Ipse de Bruggen.
Lees meerDe aanmelding voor een logeerplek kan via het aanmeldformulier. Hier heb je een indicatie Wet langdurige zorg (Wlz) voor nodig.
Lees meerOm te logeren bij Ipse de Bruggen, heb je een beschikking nodig van een gemeente waar Ipse de Bruggen een contract mee heeft.
Lees meerWanneer je wilt logeren bij Ipse de Bruggen, kan dit financieel gergeld worden door bijvoorbeeld een beschikking van de gemeente of met een Wet langdurige zorg indicatie (persoonsgebonden budget en zorg in natura).
Lees meerAls je logeert bij Ipse de Bruggen is er geen eigen bijdrage, wanneer je een beschikking jeugd hebt.
Lees meerAmbulante zorg
Voor ambulante begeleiding heb je een geldige indicatie of beschikking nodig.
Lees meerAmbulante zorg wordt op verschillende plekken gegeven. Zoals op school, de peuterspeelzaal, kinderdagverblijf. thuis, op je dagbesteding of je werk.
Lees meerMet ambulante ondersteuning leer je thuis, in de peuterspeelzaal, op school of in je werkomgeving bepaalde vaardigheden.
Lees meerBehandeling
In het Centrum voor integrale diagnostiek en behandeling (CIDB) werkt een team van deskundigen samen. Zoals een arts voor verstandelijk gehandicapten, een orthopedagoog, psycholoog (gedragsdeskundigen), ergotherapeut, logopedist, diëtist en een fysiotherapeut.
Lees meerWanneer je dagbesteding hebt bij Ipse de Bruggen kan je ook behandeling krijgen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op via 0800 - 99 88 777 (tussen 08.00 en 17.00 uur).
Lees meerAls je bij een andere instelling woont, kan je wel behandeling krijgen bij Ipse de Bruggen.
Lees meerHet Centrum voor integrale diagnostiek en behandeling (CIDB) biedt ook behandeling bij je thuis, op school, bij het dagcentrum of bij een andere instelling.
Lees meerAls je niet bij Ipse de Bruggen woont, maar je wilt wel een paramedische behandeling zoals bijvoorbeeld fysiotherapie of logopedie, dan is dit mogelijk.
Lees meerDe startdatum van een behandeling wordt bepaald bij het intakegesprek.
Lees meerDe persoon die de beschikking/verwijzing afgeeft, bepaalt welke behandeling je nodig hebt.
Lees meerDit is afhankelijk van je situatie. In overleg met de behandelcoördinator wordt bepaald waar en wanneer de behandelingen gegeven worden.
Lees meerDagbesteding
Ja. Wanneer je bij Ipse de Bruggen komt wonen, gaan we ook op zoek naar een dagbesteding die goed bij je past.
Lees meerVaak wordt er vervoer geregeld vanuit Ipse de Bruggen.
Lees meerJa. Je kan dagbesteding afnemen zonder dat je hier woont.
Lees meerHeb je dagbesteding bij een andere zorgaanbieder en wil je ook dagbesteding bij Ipse de Bruggen? Dit kan.
Lees meerIpse de Bruggen heeft verschillende soorten dagbesteding.
Lees meerAls je bij Ipse de Bruggen woont en je hebt vervoer nodig naar de dagbesteding, dan bespreek je dit met de locatie waar je woont.
Lees meerDit kan. Maar dit hangt wel af van je indicatie, de zorgaanbieder en de tarieven van de andere zorgaanbieder.
Lees meerOm stage te kunnen lopen, is een indicatie nodig van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Of een beschikking van de gemeente.
Lees meerCrisis opname
Indien er open plekken zijn, biedt Ipse de Bruggen opname mogelijkheden voor mensen die ontslagen zijn uit een penitiaire inrichting.
Lees meerWachtlijst en open plek
Heb je belangstelling voor een open plek? Neem dan contact op via het contactformulier of bel naar 0800 - 99 88 777 (tussen 08.00 en 17.00 uur).
Lees meerDit is afhankelijk van de behandeling. Wanneer je weet om welke behandeling het gaat, kan een Zorgbemiddelaar hier antwoord op geven.
Lees meerDe lengte van de wachtlijst is afhankelijk van de locatie. Sta je al op een wachtlijst van een locatie? Neem dan contact op met de Zorgbemiddelaar die contactpersoon is van die locatie.
Lees meerAls je wilt weten wanneer er een plek beschikbaar komt, kan je contact opnemen via het contactformulier of bel naar 0800 - 99 88 777 (tussen 08.00 en 17.00 uur).
Lees meerPersoonsgebonden budget (pgb)
Het budgethoudersportaal is een nieuw systeem waarin budgethouders makkelijker pgb-zaken kunnen regelen. Budgethouders, zorgverleners, zorgkantoren, gemeenten en de SVB kunnen allemaal samenwerken in hetzelfde portaal. Op dit moment is er een pilot gestart door de gemeente Westland en zorgkantoor DSW. Vanaf 2019 wordt dit verder uitgebreid.
Lees meerDe zorgbeschrijving persoonsgebonden budget (pgb) kan je vinden op de website van het zorgkantoor.
Lees meerNiet alle zorg kan in pgb worden afgenomen. Behandeling en behandeling groep (bijvoorbeeld kinderdagcentra, diagnostiek en vormen van therapie) kunnen niet worden afgenomen in pgb.
Lees meerAls je persoonsgebonden budget (pgb) om wilt zetten naar zorg in natura (zin) kan je dit vragen bij het zorgkantoor.
Lees meerWanneer je gebruik wilt maken van een persoonsgebonden budget (pgb), dan heb je hier een indicatie of beschikking voor nodig. Heb je een indicatie Wet langdurige zorg (Wlz)? Dan kan je aan het zorgkantoor vragen om zorg in natura (zin) om te zetten naar persoonsgebonden budget (pgb). Op de website van het zorgkantoor vind je een omzettingsformulier hiervoor. Heb je een jeugdbeschikking? Dan kan je de gemeente vragen een persoonsgebonden budget (pgb) af te geven in plaats van zorg in natura.
Lees meerFinanciering verwijzers
Om te weten welke AGB-code moet worden toegewezen, kun je contact opnemen via het contactformulier of bel naar 0800 - 99 88 777 (tussen 08.00 en 17.00 uur).
Lees meerNeem contact op via het contactformulier of bel naar 0800 - 99 88 777. (tussen 08.00 en 17.00 uur)
Lees meerEigen bijdrage
Wanneer je thuis hulp nodig hebt, kan dit worden betaald vanuit de Jeugdwet, de Wet langdurige zorg of vanuit de zorgverzekering.
Lees meerVoor vragen over hoe een vergoeding werkt, of vragen over de eigen bijdrage bij behandeling, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, arts verstandelijk gehandicapten (AVG) of diagnostiek door een gedragsdeskundige, kan het beste contact worden opgenomen met de eigen zorgverzekeraar. .
Lees meerGa naar de website van het CAK voor informatie over het berekenen van je eigen bijdrage.
Lees meerVoor informatie over je eigen bijdrage ga je naar de website van het CAK.
Lees meerSamenwerking
Ja er is een school aanwezig op hetzelfde terein. Deze school, genaamd het Schakenbosch College, maakt onderdeel uit van Horizon Jeugdzorg & Onderwijs. Ze geven hier cluster 4 onderwijs. dat houdt in een praktijkgericht aanbod op het gebied van groen, horeca, hout/metaal, verzorging of repro.
Lees meerBetrokkenheid ouders/wettelijk vertegenwoordigers
Wanneer je bij ons verblijft vinden wij het belangrijk om iedereen om je heen te betrekken bij jou. Daarom werken wij met kernteams.
Lees meer