Ipse de Bruggen biedt jeugdhulp in Rotterdam

Naam organisatie
Ipse de Bruggen / Gemiva-SVG Groep  gaan gezamenlijk jeugdhulp bieden in Rotterdam en doen dit onder de partnernaam: GIJS Rotterdam - Gemiva-SVG Groep en Ipse de Bruggen Jeugd Samenwerking

Beschrijving van de des betreffende opdracht
Vanuit de gemeente hebben Ipse de Bruggen en Gemiva-SVG Groep de opdracht gekregen om de ambulante hulp voor de jeugd met een beperking te verzorgen in Rotterdam.

Omschrijving organisatiejongetje
Als combinatie zetten Ipse de Bruggen en Gemiva-SVG groep zich gezamenlijk in voor Rotterdamse jeugdigen en gezinnen. Beide organisaties zijn gespecialiseerd in het bieden van multidisciplinaire ondersteuning in zowel de thuissituatie of in de leefwereld van de jeugdige met een (lichte) verstandelijke beperking, tevens beschikken wij over mogelijkheden van dagbehandeling op één van onze locaties.

Wat kunt u van ons verwachten
Elke jeugdige heeft de basisbehoefte om te groeien, talenten te ontwikkelen en mee te doen in de maatschappij. Ons uitgangspunt is om elk kind, ongeacht beperking, zo goed mogelijk laten functioneren en mee te laten doen in deze maatschappij. Wij bereiken dit door elke hulpvraag te benaderen als maatwerk en samen met de jeugdige zelf, ouders, en professionals gezamenlijk te bepalen welke talenten verder ontwikkeld kunnen worden. Uiteraard hebben wij de expertise in huis op het gebied van methodisch werken, schakelen wij expertise in daar waar nodig en wordt iedere jeugdige of gezin ondersteunt door een ervaren en deskundige begeleider.

Met wie werken wij samen
Om onze expertise nog verder te vergroten werken wij samen met verschillende onderaannemers, als Parnassia Groep, Jeugdformaat en Koninklijke Visio.  

Actuele wachttijden
GIJS Rotterdam heeft verspreid over Rotterdam verschillende locaties en medewerkers met diverse deskundigheid om er voor te zorgen dat de cliënt zo snel mogelijk de meest passende hulp krijgt. Voor de actuele informatie belt u met onze afdeling zorg bemiddeling 088-205 2400

Contactgegevens
Aanmeldingen/vragen over GIJS; afdeling zorgbemiddeling,
Email: zorgbemiddeling@gemiva-svg.nl  telefoonnummer: 088-205 2400 (08.30-16.30)

Bijzonderheden
Ipse de Bruggen en Gemiva-SVG Groep bieden al jarenlang een breed scala aan ondersteuning voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Door middel van deze intensieve samenwerking binnen Rotterdam wordt de expertise en deskundigheid nog meer versterkt waardoor wij nog beter aan kunnen sluiten bij de hulpvraag. Voor ons is iedere hulpvraag uniek.

Website
Wil je weten wat Ipse de Bruggen nog meer doet? Ga dan naar www.ipsedebruggen.nl of www.ipsedebruggenjeugd.nl

 

Veelgestelde vragen Bekijk alle vragen

Hoe kan ik een logeerplek regelen?

De aanmelding voor een logeerplek kan via het aanmeldformulier. Hier heb je een indicatie Wet langdurige zorg (Wlz) voor nodig.

Lees meer
Hoe verloopt het proces van aanmelding tot en met plaatsing?

Voor een aanmelding van kinderen onder de 18 jaar is een beschikking van de gemeente nodig. Maar ook een ID bewijs en de verzekeringsgegevens.

Lees meer
Is er een wenperiode bij het Kinderdienstencentrum (KDC)?

Ja. In overleg met ouders is er een wenperiode bij het Kinderdienstencentrum (KDC).

Lees meer
Ik wil een intakegesprek plannen, kan dat?

Voor het plannen van een intakegesprek kun je contact opnemen via  het contactformulier of bel naar  0800 - 99 88 777 (tussen 8.00 en 17.00 uur). 

Lees meer

Stel je vraag

Heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer (0800) 99 88 777

Vul het contactformulier in
Top