Ook vanaf 18 jaar biedt Ipse de Bruggen zorg

Onze zorg stopt niet als jouw zoon of dochter 18 jaar is. Ipse de Bruggen biedt ook zorg- en hulpverlening aan volwassenen vanaf 18 jaar op basis van de Wettelijk Maatschappelijke Ondersteuning of de Wet langdurige zorg.

We begeleiden jouw volwassen zoon/dochter met een (lichte) verstandelijke beperking naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Bijvoorbeeld met begeleid wonen, woontrainingen of deeltijd wonen. Ook kunnen we hem/haar helpen bij het vinden van passend werk of dagbesteding. Als jouw zoon of dochter niet zelfstandig kan wonen, maar er aan toe is om uit huis te gaan, biedt Ipse de Bruggen allerlei woonvoorzieningen. Ipse de Bruggen biedt een veelzijdig aanbod op het gebied van werken, dagbesteding, ambulante begeleiding en wonen in de provincie Zuid-Holland.

Extra informatie

Familie - Verblijf 18+

Ipse de Bruggen heeft voor jouw volwassen zoon of dochter allerlei woonvoorzieningen. Tijdelijk of langdurig. In een eigen appartement of in een woongroep. Jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking en gedragsproblemen of psychiatrische problematiek kunnen tijdelijk intensief worden behandeld in één van onze behandelcentra.

Lees meer
Familie - Werk en dagbesteding 18+

Je wilt dat jouw zoon of dochter zijn dag zinvol kan besteden. Bij Ipse de Bruggen krijgt hij/zij de kans om te groeien in werk.

Lees meer
Familie - Hulp thuis 18+

Als de zorg voor jouw volwassen zoon of dochter je te zwaar valt, kunnen we je hierbij thuis ondersteunen. Wilt jouw licht verstandelijk beperkte zoon of dochter van 18-plus op zichzelf wonen, maar denk je dat er nog training en ondersteuning nodig is? Dan kunnen we hem/haar daarbij begeleiden.

Lees meer

Veelgestelde vragen Bekijk alle vragen

Familie - We hebben geen vat op onze zoon. Kun je met hem praten?

Onze zoon van 20 jaar met een lichte verstandelijke beperking heeft geen werk en past zich totaal niet aan onze huisregels aan. Hij is ’s nachts op pad en ligt overdag veel op zijn bed. We hebben geen vat op hem. Kun je met hem praten?

Lees meer
Familie - Wij zijn gescheiden. Krijgen wij apart gesprekken?

Wij zijn gescheiden. Onze zoon zit op de naschoolse dagbehandeling en wij krijgen ouderbegeleiding, maar ik wil niets meer met mijn ex te maken hebben. Krijgen wij apart gesprekken? Ipse de Bruggen vindt het belangrijk dat beide ouders, indien mogelijk, bij de behandeling van hun kind betrokken zijn.

Lees meer

Stel je vraag

Heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer (0800) 99 88 777

Vul het contactformulier in
Top