Zorg- en hulpverlening aan volwassenen vanaf 18 jaar

Onze zorg stopt niet als de cliënt 18 jaar is. Ipse de Bruggen biedt ook zorg- en hulpverlening aan volwassenen vanaf 18 jaar op basis van de Wmo of de Wet langdurige zorg. We begeleiden jongvolwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Bijvoorbeeld met begeleid wonen, woontrainingen of deeltijdwonen. Ook begeleiden we hen bij het vinden van passend werk of dagbesteding. Voor jongeren die niet zelfstandig kunnen wonen, hebben we diverse woonvoorzieningen. Ipse de Bruggen biedt jongeren van 18 tot 23 jaar een veelzijdig aanbod op het gebied van werken, dagbesteding, ambulante begeleiding en wonen in de provincie Zuid-Holland.

Doel

Ons doel is om jongeren zo zelfstandig mogelijk te laten meedoen in de maatschappij. Als zelfstandig wonen en werken niet haalbaar is, kijken we goed wat de jongere zelf wil en kan doen. Samen met zijn familie en vrienden. Het stimuleren van die eigen regie staat steeds voorop. 

Extra informatie

Verwijzers - Verblijf 18+

Ipse de Bruggen heeft voor jongvolwassenen een scala aan woonvoorzieningen. Tijdelijk of langdurig. In een eigen appartement of in een woongroep.

Lees meer
Verwijzers - Werk en dagbesteding 18+

Ipse de Bruggen wil jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking de kans geven om te groeien in werk. Door training en begeleiding kunnen ze zich ontwikkelen en vinden ze werk dat bij hen past.

Lees meer
Verwijzers - Hulp thuis 18+

Als de zorg voor de volwassen zoon of dochter ouders te zwaar valt, kunnen we ouders hierbij op diverse manieren thuis ondersteunen. Ook jongvolwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking die zelfstandig wonen, bieden we ambulante begeleiding op maat.

Lees meer

Veelgestelde vragen Bekijk alle vragen

Verwijzers - Wij zijn gescheiden. Krijgen wij apart gesprekken?

Wij zijn gescheiden. Onze zoon zit op de naschoolse dagbehandeling en wij krijgen ouderbegeleiding, maar ik wil niets meer met mijn ex te maken hebben. Krijgen wij apart gesprekken? Ipse de Bruggen vindt het belangrijk dat beide ouders, indien mogelijk, bij de behandeling van hun kind betrokken zijn.

Lees meer
Verwijzers - We hebben geen vat op onze zoon. Kun je met hem praten?

Onze zoon van 20 jaar met een lichte verstandelijke beperking heeft geen werk en past zich totaal niet aan onze huisregels aan. Hij is ’s nachts op pad en ligt overdag veel op zijn bed. We hebben geen vat op hem. Kun je met hem praten?

Lees meer

Stel je vraag

Heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer (0800) 99 88 777

Vul het contactformulier in

"Er is veel personeel op de Logeerhof en ze weten precies wat ze doen."

Remi | Ipse de Bruggen
- Remi

Top