Vlindertuin krijgt bezoek van Staatssecretaris Van Rijn

14-07-2017 | Organisatie

Vlindertuin krijgt bezoek van Staatssecretaris Van Rijn | Ipse de Bruggen

Staatssecretaris Martin van Rijn bracht donderdag 13 juli een bezoek aan de vroegbehandel- en schoolvoorbereidende groep de Vlindertuin van Ipse de Bruggen in Honselersdijk. Van Rijn wilde graag kennismaken met een zorglocatie met een innovatief zorgaanbod. Hij liet zich rondleiden en ging in gesprek met de ouders van Wessel en Mike; twee kinderen die behandeling krijgen bij de Vlindertuin.

Van Rijn ziet het belang in van de samenwerking zoals bij de Vlindertuin. Dankzij deze samenwerking is in het multifunctionele gebouw in Honselersdijk zowel vroegbehandeling en schoolvoorbereiding voor kinderen met een verstandelijke beperking/ontwikkelingsachterstand, reguliere kinderopvang en regulier onderwijs vertegenwoordigd. Ruby Reijgersberg, begeleider, geeft aan: “Elke keer kijken we opnieuw naar wat ieder kind op welk moment nodig heeft.” Ipse de Bruggen, kinderopvang Kiekaboe en de openbare Daltonschool maken over en weer gebruik van elkaars expertise en ruimtes om de jonge kinderen optimaal te begeleiden.

In het gesprek met ouders wat volgde na de rondleiding, werd duidelijk dat er zorgen zijn bij hen over de vele regelgeving en complexiteit rondom het aanvragen van zorg. “Wat zou het mooi zijn als een casemanager samen met het gezin kijkt naar wat nodig is en het hele gezin ondersteunt zolang extra zorg nodig is” geeft Marjoke, moeder van Wessel aan. Van Rijn bevestigt de complexiteit binnen de regelgeving en het aanvragen van zorg: “De problematiek van deze kinderen is divers en bij ieder kind verschillend. Deze zorg is dan ook maatwerk. Minder regels en meer ruimte creëren voor gezinnen en gemeenten is dan ook nodig.” 

Patricia, moeder van Mike vindt dat de dames van de Vlindertuin een dikke pluim verdienen. “Zeker gezien de onderbezetting die er soms is! Daarom zie ik graag extra handen in de zorg.” laat zij weten.

De ouders van Mike en Wessel vonden het heel fijn om rechtstreeks met staatssecretaris Van Rijn hun zorgen te delen. “We hopen dat hij er iets aan kan doen en dat het in het nieuwe kabinet ook de aandacht houdt. Wij hebben in ieder geval ons best gedaan. Wie kan nu zeggen dat ze rechtstreeks met de staatssecretaris heeft gesproken. Dat is op zich al bijzonder”, aldus de dames.


De vroegbehandel- en schoolvoorbereidende groep de Vlindertuin van Ipse de Bruggen is een behandelaanpak voor kinderen tot vijf jaar waarbij de ontwikkeling achterblijft of anders verloopt. In nauwe samenwerking tussen de ouders en het multidisciplinaire team wordt op intensieve wijze gewerkt aan het optimaliseren van de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind. Het is ook mogelijk deze expertise in te zetten in de thuissituatie. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

"Op de dag dat ik werd aangenomen voelde ik mij gelijk als een vis in het water."

Nico Hoogervorst, begeleider bij de Houtgroep. | Ipse de Bruggen

- Nico Hoogervorst, begeleider bij de Houtgroep.

Heb je een vraag?

Stel je vraag online of bel
(0800) 99 88 777

Top