Eerste gesubsidieerde zonnepanelen op het dak

07-02-2018 | Organisatie

Eerste gesubsidieerde zonnepanelen op het dak | Ipse de Bruggen

Maandag 5 februari startte ZonneEnergie Op Maat met het hijsen van de panelen op De Werf in Nootdorp en Ursulaplein Even en Oneven in Nieuwveen.

Maandag 5 februari startte ZonneEnergie Op Maat met het hijsen van de panelen op De Werf in Nootdorp en Ursulaplein Even en Oneven in Nieuwveen. Titi Tjong, bewoner van Ursulaplein oneven, gaf met een ‘druk op de knop’ het officiële startsignaal. Daarna werden kleurplaten uitgedeeld onder de aanwezige cliënten. Wie de mooiste plaat inkleurt ontvangt een prijs van ZonneEnergie Op Maat.

Op elk dak worden 60 panelen gelegd, daarmee wekken we per dak zo’n 16000 kWh per jaar op, dat is voldoende voor het gebruik van 4,5 gemiddelde Nederlandse huishoudens. Per dak stoten we 8416 kg CO2 minder uit. Goed voor het milieu! En, over langere termijn berekend is zonne-energie goedkoper dan de traditionele energie die nu wordt ingekocht.

Ipse de Bruggen koopt collectief energie in en betaalt als grootverbruiker een bijzonder lage prijs. Reden genoeg om voor geschikte locaties SDE+ subsidie aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met deze subsidie is het voor Ipse de Bruggen ook financieel aantrekkelijk om zonnepanelen aan te schaffen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

"Volgens professionals ben ik Ernstig Verstandelijk en Meervoudig Beperkt. Maar ik ben vooral gewoon Perry."

Perry Klaassen | Ipse de Bruggen

- Perry Klaassen

Heb je een vraag?

Stel je vraag online of bel
(0800) 99 88 777

Top