Unieke vorm van samenwerking gericht op peuters

16-02-2018 | Jeugd

Unieke vorm van samenwerking gericht op peuters | Ipse de Bruggen

Kinderopvang De Globetrotters van SKS Alles Kids en Ipse de Bruggen werken vanaf medio januari nauw samen in Nootdorp.

Ipse de Bruggen is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van jonge kinderen met een achterstand in de ontwikkeling, een verstandelijke of meervoudige beperking. Zij brengen een anders verlopende ontwikkeling van een kind in kaart en kijken wat hij nodig heeft. Samen met ouders stimuleren ze op basis hiervan de ontwikkeling en zo bereiden ze kinderen voor op deelname aan (speciaal) onderwijs. De kinderen die Ipse de Bruggen gaat opvangen, variëren in leeftijd tussen 2 en 5 jaar. Dit zijn kinderen die niet op een regulier kinderdagverblijf kunnen worden opgevangen, maar wel veel raakvlakken in hun ontwikkeling hebben met de peuters van het kinderdagverblijf. Bij De Globetrotters staat kinderopvang elke dag in het teken van het welzijn én de ontwikkeling van kinderen.

‘’De kinderen van beide organisaties hebben veel interactie en stimuleren elkaar spelenderwijs in hun ontwikkeling. Om deze reden zien wij een mooie samenwerking zitten. Zo kan over en weer gebruik worden gemaakt van elkaars expertise om de jonge kinderen optimaal te begeleiden’’, aldus Alette Hartog, regiomanager Ipse de Bruggen. ‘’SKS Alles Kids werkt al langer op deze manier samen met Ipse de Bruggen in andere plaatsen waaronder Spijkenisse waar zij ook opvang biedt”, aldus Dana Vreugdenhil, locatiemanager van De Globetrotters.

 

Ondertussen is er gestart met 1 groepsruimte in het kinderdagverblijf De Globetrotters, De Avonturentuin genaamd. Per dag zullen er maximaal 8 kinderen met 2 begeleiders aanwezig zijn.  Tussendoor zal er bezoek zijn van bijvoorbeeld een logopedist, een ergotherapeut of een fysiotherapeut. Verder zullen de kinderen net als op het kinderdagverblijf hun eigen dagritme hebben waarbij ze activiteiten ondernemen.

 

De komende weken gaan beide partijen met elkaar verkennen op welke manier het kinderdagverblijf en de groep van Ipse de Bruggen samen kunnen werken, bijvoorbeeld een gezamenlijke knutselactiviteit of een kringspel onder begeleiding van de spelagoog. Dit kan heel makkelijk in de mooie ruime hal van De Globetrotters, hierin is veel speelruimte beschikbaar. De ouders zijn enthousiast over de samenwerking.

Terug naar de vorige pagina

Stel je vraag

Heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer (0800) 99 88 777
Wil je liever dat wij bellen? Vul dan het bel-mij-terug-formulier in.

Vul het contactformulier in Bel mij terug
Top