Nachtelijk bezoek van Maarten van der Weijden

12-03-2018 | Organisatie

Nachtelijk bezoek van Maarten van der Weijden | Ipse de Bruggen

Zwemmer Maarten van der Weijden, winnaar van een gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008, is opnieuw als ambassadeur verbonden aan de Week van Zorg en Welzijn.

Op zondag 11 maart vond de kick-off plaats van de Week van Zorg en Welzijn. Maarten zwom in de 14 verschillende zorg regio’s in Nederland steeds een half uur in een zwembad bij een zorg- of welzijnsorganisatie. In de nacht van zondag op maandag was het zwembad van Ipse de Bruggen op landgoed Ursula in Nieuwveen aan de beurt. Maarten zwom van 2.00 tot 3.00 uur in het gezelschap van wakkere cliënten en natuurlijk in het bijzijn van bewegingsmascotte Moef.

‘Normaal slaap ik altijd in de nacht, maar dit is zo gaaf daar wilde ik aan mee doen’, zegt Riet Hertogs lachend. Bewegingsmascotte Moef moedigde hen vanaf de kant enthousiast aan. Met deze sportieve actie wil Maarten de diversiteit en de dynamiek in de zorg en welzijn laten zien. ‘De zorg staat ook niet stil in de nacht en om hen een hart onder de riem te steken zwem ik daarom ook in de nacht door’, zegt Maarten over zijn nachtelijk zwemavontuur.

Kom ook op tijdens de open dag een kijkje nemen
Ipse de Bruggen stelt tijdens de open dag op zaterdag 17 maart ook de deuren open voor publiek. Op verschillende locaties van Ipse de Bruggen kun je kennis maken met de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Van 11.00 tot 14.00 uur ben je van harte welkom bij landgoed Ursula in Nieuwveen en landgoed Hooge Burch in Zwammerdam. Kijk voor het complete programma op www.ipsedebruggen.nl/opendag.

Vervolgstudie of zij instromer
Weet jij nog niet wat je later wilt worden? Ben jij je aan het oriënteren voor een andere stap in je carrière? Ben jij op zoek naar een vervolgstudie? Of misschien op zoek naar een passende woning of dagbesteding? Dit is je kans om zonder afspraak of voorbereiding je te oriënteren.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

"Ondanks mijn visuele beperking, kan ik mijn werk prima uitvoeren."

Samantha Kortekaas, gastvrouw bij De Smulhoeve | Ipse de Bruggen

- Samantha Kortekaas, gastvrouw bij De Smulhoeve

Heb je een vraag?

Stel je vraag online of bel
(0800) 99 88 777

Top