Grandioos concert voor de Jostiband!

06-09-2016 | Organisatie

Grandioos concert voor de Jostiband! | Ipse de Bruggen

Na talloze acties voor de crowdfunding, het regelen van artiesten, repeteren, draaiboeken maken en natuurlijk alle vrienden en familie uitnodigen, kwam het avontuur voor de leden van het Jostiband Orkest op 5 september tot een hoogtepunt. Die dag heeft de Jostiband een spetterende show neergezet in de Ziggo Dome in Amsterdam. “Je kan meer dan je denkt”, staat centraal tijdens dit jubileum jaar. De Jostiband heeft laten zien dat ze meer kunnen dan wie dan ook gedacht heeft, het Ziggo Dome was gevuld met swingende toeschouwers.

De Jostiband bestaat dit jaar 50 jaar en dat hebben ze laten horen. In een uitverkocht Ziggo Dome stonden zij op het podium met artiesten als Guus Meeuwis, Maan, Remy van Kesteren, Lisa Jacobs, Gerard Joling, René Froger en Ellen ten Damme. Het podium was gedecoreerd mede door cliënten van Ipse de Bruggen. Het was een bellenblaas spektakel, compleet met reuzenrad en ballonnen. Het gehele orkest was gehuld in nieuwe, op maat gemaakte, pakken.

Een feest voor iedereen

Het feest was niet alleen voor de Jostiband, maar voor heel Ipse de Bruggen. Ipse de Bruggen is een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking waar het Jostiband Orkest onderdeel van is. Daarom was niet alleen de Jostiband verantwoordelijk voor het organiseren van het concert, maar heel Ipse de Bruggen hielp mee. Zo werd de catering gedaan door cliënten van Ipse de Bruggen en de afdeling Houtgroep zorgde er voor dat alle decoraties voor het podium klaar stonden.

Jan van Hoek, voorzitter raad van bestuur van Ipse de Bruggen: ‘’Ik ben trots op de orkestleden van de Jostiband en overige cliënten van Ipse de Bruggen dat zij bewezen hebben vanuit eigen regie en kracht waartoe mensen met een verstandelijke beperking in staat zijn.’’
 
Ook orkestleidster Lyan Verburg zegt: “Het mooiste vind ik dat de droom van de Jostiband is uitgekomen. En dat het niet alleen een feestje voor ons is, maar voor iedereen. We hebben het samen met de andere cliënten en medewerkers van Ipse de Bruggen gedaan, en kijk eens wat we neergezet hebben!’’

Foto: Nico Alsemgeest voor Livetime

Terug naar het nieuwsoverzicht
Top