Laatste Romeinse Zaterdag op landgoed Hooge Burch

19-09-2016 | Organisatie

Laatste Romeinse Zaterdag op landgoed Hooge Burch | Ipse de Bruggen

Op zaterdag 24 september vindt de laatste Romeinse Zaterdag van het zomerseizoen plaats op Landgoed Hooge Burch in Zwammerdam. Heb je deze bijzondere locatie nog niet bezocht, dan is dit je kans. Er zijn gratis rondleidingen en korte lezingen.

Zwammerdam lag ooit aan de noordgrens van het Romeinse rijk, de Limes. In het Grand Café De Haven op landgoed Hooge Burch is nu het Limesbezoekerscentrum Nigrum Pullum gevestigd, genoemd naar het Romeinse fort Nigrum Pullum dat Zwarte Aarde óf Zwarte Kip betekent. Er is een expositie met fraaie voorwerpen uit de Romeinse tijd die hier zijn gevonden en informatie over de zes opgegraven Romeinse schepen.

Zaterdag 24 september geeft Claudia Thunnissen om 13.30 en 14.30 uur in De Haven korte lezingen over Reizen langs de Limes en over Germaanse en Romeinse kaas. Vooraf en aansluitend zijn er speciale rondleidingen langs de expositie. Gids Arie van der Graaf neemt je mee in een wandeling over het landgoed. Je komt langs bijzondere locaties, zoals de plek waar ooit het Romeinse hoofdgebouw de Principia stond en de plek waar de schepen zijn opgegraven.

Er is ook een expositie van ‘Romeinse’ producten, die gemaakt worden op Landgoed Hooge Burch, waaronder vogelhuisjes in de vorm van Romeinse wachttorens, met Romeinse motieven beschilderde houten dozen met wijn en een serie fraaie ansichtkaarten. Bekijk dit bijzondere assortiment. Het is ook nog eens te koop! In Grand Café De Haven kun je genieten van een hapje of een drankje.

Actie

Print het programma van Nigrum Pullum uit, neem het mee op 24 september en ontvang op deze dag in het  Grand Café voor € 2.50 een kop koffie of thee met iets lekkers.

Wanneer en waar

Zaterdag 24 september van 12.00 tot 16.00 uur
Grand Café De Haven (Limes bezoekerscentrum Nigrum Pullum) op landgoed Hooge Burch in Zwammerdam
Spoorlaan 19, 2471 PB Zwammerdam

Wil je meer weten? Kijk dan voor het programma van de Limes Zomer op www.limeszomer.nl .

Terug naar het nieuwsoverzicht
Top