Ipse de Bruggen gaat ‘verduursamen’

29-12-2017 | Organisatie

Ipse de Bruggen gaat ‘verduursamen’ | Ipse de Bruggen

Een duurzame organisatie is goed voor cliënten, medewerkers en het milieu. Daarom maakt Ipse de Bruggen de komende jaren initiatieven (mede) mogelijk die de organisatie verder verduurzamen. Bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen tot de aanleg van moestuintjes die cliënten zelf kunnen onderhouden.

Om de initiatieven die onder de medewerkers van Ipse de Bruggen bestaan te stimuleren, is op 10 oktober 2017 een intern stimuleringsfonds gestart. Vanuit het stimuleringsfonds worden duurzame projecten en ideeën met kennis en/of geld ondersteund. Hier staat wel tegenover dat de projecten op basis van crowdfunding terugverdiend, dan wel gefinancierd moeten worden. Inmiddels staan de eerste 2 projecten online op de speciale crowdfundingpagina: duursamen.ipsedebruggen.nl

Bolderkar voor het ophalen van zwerfafval

Dagbesteding Willem Felsoord in Delft wil door middel van een bolderkar zwerfafval inzamelen in het recreatiegebied Delftse Hout. Goed voor het milieu én een mooie vorm van dagbesteding voor cliënten. Maar om hier mee te kunnen starten moet er eerst een bolderkar aangeschaft worden.

Schoonmaken met microvezeldoeken

De interieurverzorgers in Nieuwveen en Zwammerdam willen met microvezeldoeken gaan schoonmaken. Hierdoor is veel minder water dan gebruikelijk nodig en hoeft geen schoonmaakmiddel worden toegevoegd. Beter voor de woonomgeving van cliënten, het milieu en ook minder belastend voor de interieurverzorgers.

Help mee!

Voor beide duurzame projecten is geld nodig. Help mee om deze mogelijk te maken. Kijk voor meer informatie én de mogelijkheid tot doneren op duursamen.ipsedebruggen.nl
 

Terug naar het nieuwsoverzicht
Top