Cliënten winnen meerdere prijzen tijdens Horecava

09-01-2019 | Organisatie

Cliënten winnen meerdere prijzen tijdens Horecava | Ipse de Bruggen

Drie prijzen veroverden een aantal cliënten van Ipse de Bruggen op de Horecava in de RAI Amsterdam. Een eerste, een derde en een aanmoedigingsprijs was het resultaat  van de wedstrijd “Lekkerste broodje van Nederland”. Deze prijzen wonnen zij in de categorie ‘Lekker Anders’.

Lunchcafé De Zoetelaar in Zoetermeer sleepte de eerste prijs in de wacht. In een grote hal vol toeschouwers en een kritische vakjury maakte Anouska Hendriks haar creatie genaamd “varkentje eet appel”. Een gegrild rozijnenbrood met gerookte varkensrib-eye, reepjes Granny Smith, in port gemarineerde vijgjes en balsamicostroop. Alle ingrediënten komen van ondernemers in Dorpsstraat, waar ook De Zoetelaar is gevestigd.

“Een broodje met mooie smaken en de zelfstandigheid en vakbekwaamheid van Anouska kwam erg goed naar voren in dit gerecht. Met een gepaste begeleiding, waarin de begeleider duidelijk op de achtergrond staat”, zo oordeelde de jury. Iets wat hen ook al opviel bij de andere deelnemers van Ipse de Bruggen. Ook complimenten over de wijze waarop de inbreng van de cliënten in alle stappen van het proces duidelijk naar voren komen. En dat Ipse de Bruggen elk jaar weer andere cliënten de gelegenheid geeft om mee te doen en zo zelfstandig te groeien. Enthousiast, maar ook opgelucht reageerde Anouska op de uitslag. ‘Pff, ik ben vooral gewoon heel blij!’

Casper van der Linde, van de horeca/servicegroep Basalt in Delft (voorheen Sophia Revalidatie) werd derde met de creatie "Broodje Basalt" ook in categorie ‘Lekker Anders’. Een erg lekker broodje met frisse rauwkost, geplukte makreel en Japanse garnituren.

Aanmoedigingsprijs
Rachel Roelofsen, werkzaam bij Petit cafe De Resident in Den Haag, heeft de aanmoedigingsprijs gekregen voor haar creatie ‘het zal de geit een biet zijn!’ Een speciaal broodje, van Bakkerij het Blauwe Hek in Naaldwijk, met een eigengemaakte bietenhummus, geitenkaas, appel en bietgarnituren.

De broodjes worden de aankomende periode uiteraard geserveerd op deze locaties. Klik hier voor een overzicht

Terug naar het nieuwsoverzicht
Top