Ipse de Bruggen heeft een informatief boek uitgegeven

01-12-2020 | Organisatie

Ipse de Bruggen heeft een informatief boek uitgegeven | Ipse de Bruggen

De digitale wandeling vormt ‘reisbeschrijving’ naar de optimale ICT-ondersteuning van de zorg

Ipse de Bruggen heeft een informatief boek uitgegeven waarin de lezer wordt meegenomen op de reis die de zorginstelling de afgelopen drie jaar heeft gemaakt met een transformatie naar een optimale ICT-ondersteuning van de zorg. Hiermee wil Ipse de Bruggen zijn expertise delen met andere zorgorganisaties. 

Het boek 'De digitale wandeling' bestaat na een inleiding en een voorwoord uit zes hoofdstukken: Strategie geeft focus en houvast, Office 365 en de digitale werkplek, De cliënt en het digitaal dossier, Het draait om aandacht!, Van plannen naar gedrag en Een zachte landing in de Zorg. In deze hoofdstukken komen niet alleen medewerkers van Ipse de Bruggen aan het woord, maar ook tal van leveranciers die betrokken zijn geweest bij de digitale transformatie.

Leren van de praktijk
Het boek geeft inzicht in het proces dat in gang werd gezet, nadat de organisatie had besloten tot een ICT-transformatie. Voor de ontwikkeling van digitale werkplekken heeft Ipse de Bruggen samengewerkt met verschillende leveranciers. Zij werden meegenomen voor een zogenoemde ‘digitale’ wandeling. Tijdens zo’n wandeling bezochten zij onder meer woningen voor mensen met een ernstige meervoudige beperking en gedragsproblemen. Deze kennismaking leidde tot andere inzichten bij de leveranciers, zowel waar het gaat om cliënten als om medewerkers. Hiervan zijn tal van voorbeelden te vinden in het boek.

Coronacrisis
Uiteindelijk zou de ICT-transformatie drie jaar in beslag nemen. Tijdens het schrijven van het boek werd de wereld getroffen door COVID-19. Daardoor is gebleken dat de digitale samenwerking en de communicatie op afstand uitstekend worden ondersteund door de nieuwe digitale werkplekken die tijdens de digitale transformatie werden gerealiseerd. En sinds de crisis worden binnen de organisatie alle mobiele devices ingezet om beeldbellen en online vergaderen via Skype of Teams op een veilige, gemakkelijke manier mogelijk te maken. De digitale transformatie en de inhoud van het boek bleek plotseling uiterst actueel.

Het boek is geïllustreerd met foto’s vanuit de praktijk en is via bol.com te bestellen.
 

Boek digitale wandeling

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
Top