De Limes zomer komt er aan!

03-06-2016 | Dagbestedingslocaties

De Limes zomer komt er aan! | Ipse de Bruggen

Tijdens de Limes Zomer komt van juni tot en met september de Romeinse Limes tot leven. Op 11 juni staat het Limes bezoekerscentrum De Haven Nigrum Pullum in Zwammerdam op landgoed Hooge Burch  in de schijnwerpers. Kom op Spoorlaan 19 kijken hoe het Romeinse erfgoed in Zwammerdam bewaard is gebleven en laat je vertellen hoe Romeinen leefden in die tijd.

Op het terrein van Ipse de Bruggen worden op 11 juni vier rondleidingen gegeven door kunsthistoricus Claudia Thunnissen. Claudia is verantwoordelijk voor de inrichting van de expositie in De Haven en kan alles vertellen over de bijzondere vondsten uit de Romeinse tijd. De rondleidingen starten om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur vanaf de ingang van De Haven.

Romeinse tijd in 3D

In de vitrines van De Haven zijn gerestaureerde objecten te vinden. De Archeologische Werkgemeenschap Nederland afdeling Rijnstreek demonstreert op deze dag hoe zij scherven aardewerk aan elkaar zetten. Op de interactieve tablet, of via de 3D-app van Time Travel is te ervaren hoe locaties op het landgoed er in de Romeinse tijd uitzagen, toen ze nog deel uitmaakten van het castellum. Ook is de route-app LangsdeLimes te downloaden, waarin allerlei informatie langs de route en op de Hooge Burch te vinden is.

Actie en programma

Kijk voor het complete programma op www.limeszomer.nl

Print het programma van Nigrum Pullum  uit, neem deze mee op 11 juni  en ontvang  op deze dag in het  Grand Café voor € 2.50 een kop koffie of thee met iets lekkers.

Ook op andere locaties in Zuid-Holland en langs de Limes worden er activiteiten georganiseerd. Wil je meer weten? Kijk dan voor het programma van de Limes Zomer op www.limeszomer.nl . Let op: dit wordt steeds aangevuld!

Terug naar het nieuwsoverzicht
Top