BPD zet kinderbehandelcentrum Zonnehof in het zonnetje

21-06-2016 | Organisatie

BPD zet kinderbehandelcentrum Zonnehof in het zonnetje | Ipse de Bruggen

Voor de jaarlijkse MVO-dag (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) heeft projectontwikkelaar BPD dit jaar gekozen voor het Kinderbehandelcentrum (KDC) Zonnehof in Vlaardingen. Het KDC kreeg een dag hulp van BPD medewerkers.

KDC Zonnehof in Vlaardingen behandelt kinderen met een verstandelijke beperking van 0 tot 18 jaar. De locatie heeft een grote tuin met verschillende speelgelegenheden zoals een glijbaan en een zandbak. De tuin had een grondige opknapbeurt nodig. Op 17 juni kwam gebiedsontwikkelaar BPD uit Delft met circa 50 werknemers om allerlei klussen uit te voeren. De mannen hebben een nieuwe zandbak geplaatst, tegels gelegd, tuinbakken gemaakt, planten geplant en binnen de hal opgeknapt. Ze klusten niet alleen de hele dag, maar ook werden er pannenkoeken gebakken en gewandeld met de kinderen van het KDC.

Waarom dit initiatief?

Elk jaar mogen medewerkers een goed doel aankaarten voor de MVO-dag. KDC Zonnehof werd dit jaar de uitverkorene en was superblij met alle spontane hulp. BPD heeft het motto ‘creating living environment’. Ze vinden het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en doen dan ook graag iets terug voor de maatschappij.  Alles wordt volledig gefinancierd door BPD en een aantal bedrijven waar zij mee samenwerken sponsoren spullen om deze dag compleet te maken. ‘’Het is toch eigenlijk wel een soort van teamuitje’’, zegt een van de medewerkers. ‘’Je bent op een heel andere manier aan het werk en het geeft veel voldoening.’’ De dag wordt gezamenlijk afgesloten met een gezellige barbecue. De mannen gaan niet met lege handen naar huis. Alle kinderen hebben een speciaal cadeautje gemaakt als dank voor hun hulp.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Top