Succesvol Symposium Denk, praat en doe jij mee?

De grote opkomst bij het symposium ‘Denk praat, doe jij mee’ laat zien dat er grote behoefte is aan het delen van kennis en kunde voor deze ernstig verstandelijk meervoudig beperkte (EVMB) doelgroep. Ruim 200 begeleiders van zorgorganisaties uit heel Nederland vulden de zaal op 29 november bij Dekker in Zoetermeer om samen meer mogelijk te maken voor deze complexe doelgroep. Mark Wijnen verzorgde de inleiding en met een keur aan workshops konden de begeleiders zich verdiepen in hun werkveld.

Na ontvangst van Aimee, zorgdirecteur, nam Mark Wijnen het woord. Mark heeft een meervoudig gehandicapte zoon, Jasper, waarmee hij samen op de planken staat in theaters met de voorstelling ‘Ode aan Jasper’. Met beelden uit zijn theatervoorstelling gaf hij een inkijkje in zijn leven als vader van. Hij benadrukte dat met elkaar de beste zorg verleend kan worden.
‘Als je aan tafel zit als dé professional en alleen vanuit je zakelijke kennis in gesprek gaat met ouders, gaat het natuurlijk niet lukken. Dan zit je als theoreticus met een ervaringsdeskundige te praten. Je kunt van ouders verwachten dat zij altijd betrokken willen blijven en daarom kun je heel goed van hun ervaringen gebruik maken. Want samen willen we de beste zorg.’

Na de inleiding van Mark verspreidden de begeleiders zich over de verschillende workshops. Van muziekbeleving, seksualiteit en intimiteit, palliatieve zorg tot pijnherkenning en gezond eten voor deze doelgroep. Het aanbod van de workshops was groot en de begeleiders waren enthousiast over de inhoud. Een begeleider van ASVZ gaf aan dat ze heel blij was met deze dag. De vele praktische handvatten zijn direct toe te passen in haar werk volgens haar.

Voor projectleider Caroline Gorissen is het succes van het symposium geen verrassing. 
‘We wisten eigenlijk wel dat de behoefte voor kennisdeling voor deze doelgroep bestond, maar we hebben nu echt gezien dat er in het hele land enorm veel belangstelling is om kennis, kunde en ervaring te delen. De volgende keer zou ik een symposium als dit graag met collega organisaties willen organiseren’.

Hierbij twee filmpjes om nog even na te genieten van een succesvolle dag!

 

 

 

Wij kijken terug op een zeer geslaagd symposium met veel waardevolle workshops.
Hieronder delen wij de informatie van de volgende workshops die tijdens Symposium EVMB zijn gegeven.

Seksualiteit en intimiteit bij EVMB - Els Hufen & Annemarie Faassen 
Palliatieve zorg. Zorgen in de laatste levensfase - Saskia de Meij & Marielle Sloof
Waarom bewegen voor iedereen vanzelfsprekend moet zijn - Miriam Caminada & Margrethe van der Kleij   
Pijn herkennen bij EVMB! - Leendert Sneep & Arieke Korpershoek  
De lachende zon: laat je sturen - Elco van Alphen
Kanjers In de Keuken - Nicole van den Dries-Luitwieler
Alertheid bij EVMB - Diana Bouwmeester & Sandra Morgenrood-Koster
Verzorgend wassen, verrassend anders - Nathalie Slijkoord

Hieronder delen wij informatie van de marktkramen die tijdens het Symposium EVMB aanwezig waren.

Proeverij - Boudewijn Oude Elberink

Symposium EVMB

 

 

 

 

Top