Eljo 18
  • Plaats: Zwammerdam
  • Zorgtype: Wonen
  • Doelgroep: Jongeren

Beschermd wonen in Zwammerdam - Eljo 18

Op Eljo 18 woon je samen met zes andere jongeren die allemaal zo zelfstandig mogelijk willen worden. Door autisme, hechtingsproblemen, ADHD en een verstandelijke beperking hebben ze begeleiding nodig bij dagelijkse taken en activiteiten. Voor deze woning heb je een indicatie VG 4 tot en met VG 6, of LVG 1 tot en met  LVG 3 nodig.

Groeien en leren

Op Eljo 18 leer je zo zelfstandig mogelijk allerlei taken te doen en te groeien in je ontwikkeling. We werken met week- en maandtaken. Samen met het kernteam stel je leerdoelen op, waaraan we samen gaan werken. Je mag leren en groeien in je eigen tempo. De begeleiders helpen en ondersteunen je waar dat nodig is. Eljo 18 is een levendige groep. Je kunt de gezelligheid van de groep opzoeken. Maar je hebt ook een eigen kamer waar je je eigen ding kunt doen. Er is dagelijks een begeleider aanwezig die helpt bij het opstarten van de dag. Ook als je thuis komt uit school of de dagbesteding, is er een begeleider. ’s Nachts is er een slaapdienst.

Zo ziet je huis eruit

Eljo 18 is een rijtjeshuis met drie verdiepingen. Je krijgt een eigen kamer, die je zelf kunt inrichten.  Douches en toiletten zijn voor gezamenlijk gebruik. Beneden zijn de gezamenlijke woonkamer en keuken. En achter het huis ligt een grote tuin.

Woonomgeving

  • in een woonwijk in Zwammerdam
  • tegenover landgoed Hooge Burch met allerlei voorzieningen zoals centra voor dagbesteding, allerlei activiteiten en clubs
  • winkels zijn bereikbaar per fiets of met de buurtbus (Alphen a/d Rijn of Bodegraven)
Terug naar het overzicht

Extra foto's van Eljo 18

Top