Eljo 20
  • Plaats: Zwammerdam
  • Zorgtype: Wonen
  • Doelgroep: Jongeren

Zelfstanding wonen met begeleiding in Zwammerdam - Eljo 20

In Eljo 20 woon je samen met twee andere jongeren die ook zo zelfstandig mogelijk willen wonen en dingen willen leren. Door autisme, hechtingsproblemen, ADHD en een verstandelijke beperking hebben ze wat begeleiding nodig bij het organiseren van hun dagelijkse taken. Voor deze woning heb je een indicatie VG 3 tot en met VG 6 nodig. Om op Eljo 20 te kunnen wonen, moet je zelfstandig je dag kunnen starten en afsluiten.

Groeien en leren

Op Eljo 20 leer je zo zelfstandig mogelijk allerlei taken te doen en te groeien in je ontwikkeling. Hiervoor is drie keer per week zes uur lang een begeleider aanwezig. Dan bespreken we je leerdoelen, wat goed gaat en waar je tegenaan loopt. In deze groep leef je zo zelfstandig mogelijk en leer je overleggen met je huisgenoten. Zo leren jullie ook samen dingen te regelen, als er geen begeleiding is. Je doet op deze groep zelf boodschappen en kookt ook zelf, met elkaar of voor jezelf. ’s Nachts is er een slaapdienst.

Zo ziet je huis eruit

Eljo 20 is een rijtjeshuis met drie verdiepingen. Beneden zijn de gezamenlijke woonkamer en keuken. Op iedere verdieping zijn twee kamers. Iedereen krijgt een eigen woonkamer én een eigen slaapkamer, die je zelf kunt inrichten. Douches en toiletten zijn voor gezamenlijk gebruik. Achter het huis ligt een tuin.

Woonomgeving

  • in een woonwijk in Zwammerdam
  • tegenover landgoed Hooge Burch met allerlei voorzieningen zoals centra voor dagbesteding, een zwembad, allerlei activiteiten en clubs
  • winkels zijn bereikbaar per fiets of met de buurtbus (Alphen a/d Rijn of Bodegraven)
Terug naar het overzicht

Extra foto's van Eljo 20

Top