Pluto, behandelcentrum jeugd
  • Plaats: Den Haag
  • Zorgtype: Wonen
  • Doelgroep: Kinderen

Behandelgroep Pluto | Voor kinderen van 6-12 jaar

 

Lukt het thuis of op school niet meer om je kind bij te sturen? Heb je het advies gekregen om hem/haar tijdelijk ergens te laten behandelen omdat je geen grip meer hebt op je kind? 
Behandelgroep Pluto is er speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een lichte verstandelijke beperking en (ernstige) gedragsproblematiek. 
In kleine groepen wordt je kind behandeld en verblijft hij/zij hiervoor tijdelijk in behandelgroep Pluto samen met ervaren begeleiders.

Wat houdt behandeling bij Pluto in voor mijn kind?

Behandelgroep Pluto biedt jouw kind een vast ritme, structuur, veiligheid en warmte. De opzet is groepsgericht en we ondernemen veel met elkaar, zodat de kinderen van elkaar én met elkaar leren.
Het uitgangspunt is tijdelijk. We stimuleren jouw kind zodat hij/zij zich verder kan ontwikkelen en groot kan worden.  
Concreet betekent dit dat jouw kind doorstroomt naar een volgende behandelgroep, woongroep, gezinshuis, pleeggezin of teruggaat naar huis.

Hoe gaat een tijdelijk verblijf bij Pluto in zijn werk?

In een groep van maximaal 9 kinderen woont je kind tijdelijk bij ons. Er zijn 24 uur per dag groepsbegeleiders aanwezig. Je kind heeft een eigen slaapkamer voor haar/zijn eigen spullen en er is een gezamenlijke woonkamer.
Indien mogelijk gaat je kind gewoon naar zijn/haar eigen school. Dit geldt ook voor de eigen sportclub.

Informatie over locatie Behandelgroep Pluto 

  • Openbaar vervoer op loopafstand
  • Vlakbij het winkelcentrum Leyweg
  • In de buurt van het Zuiderpark

Meer informatie?

Neem voor vragen of aanmelding telefonisch contact met ons op via 070 321 6500 of stuur een e-mail naar: Haaglanden2jeugd@ipsedebruggen.nl 

 

Behandelgroep Pluto is onderdeel van het Orthopedagogisch behandelcentrum (OBC) Den Haag. Het is een open behandelcentrum, met meerdere behandelgroepen, gelegen in verschillende omringende woonwijken. Download hier de brochure over het Orthopedagogisch behandelcentrum van Ipse de Bruggen.

Het OBC bestaat uit zeven geschakelde behandelgroepen, die allemaal uitkomen op een gezamenlijke binnenplaats met buitenfaciliteiten, zoals een tuin met speeltoestellen, een basketbalveld en een voetbalveld.
Het terrein is vrij toegankelijk voor zowel cliënten als bezoekers. 

Naast de behandelgroepen, zijn er ook kantoor- en vergaderruimtes van de ambulante teams en hebben verschillende therapeuten (zoals een systeemtherapeut, speltherapeut, psychomotorische therapeut, orthopedagogen en psychologen) behandelruimtes op deze locatie.

 

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Pluto, behandelcentrum jeugd

Top