Orion, behandelcentrum jeugd
  • Plaats: Den Haag
  • Zorgtype: Diagnostiek/behandeling
  • Doelgroep: Jongeren

Behandelgroep Orion | Voor kinderen 12-15 jaar

Heb je geen grip meer op je kind? Lukt het thuis of op school niet meer om hem/haar sturen? Behandelgroep Orion is er speciaal voor kinderen tussen de 12 en 15 jaar met een lichte verstandelijke beperking en (ernstige) gedragsproblematiek. In kleine groepen wordt je kind behandeld en verblijft hij/zij hiervoor tijdelijk in behandelgroep Orion samen met ervaren begeleiders.

Wat houdt de behandeling bij Orion in voor mijn kind?

Bij Orion leren wij jou kind in zijn/haar zelfvertrouwen te ontwikkelen.  Zo geven we aandacht aan thema’s zoals:
-    Opkomen voor jezelf
-    Hoe ga je om met  verantwoordelijkheden
-    Lichamelijke ontwikkeling
-    Seksuele ontwikkeling
-    Omgaan met social media

De behandeling is zowel individueel als groepsgericht. Het uitgangspunt is tijdelijk: we stimuleren jouw kind zodat hij/zij zich verder kan ontwikkelen. Concreet betekent dit dat jouw kind doorstroomt naar een volgende behandelgroep, woongroep, gezinshuis of pleeggezin of terug gaat naar huis.

Hoe gaat een tijdelijk verblijf bij Orion in zijn werk?

In een groep van maximaal 9 kinderen woont je kind tijdelijk bij ons. Er zijn 24 uur per dag groepsbegeleiders aanwezig. Je kind heeft een eigen slaapkamer voor haar/zijn eigen spullen en er is een gezamenlijke woonkamer. 

Informatie over locatie Behandelgroep Orion 

•    Openbaar vervoer op loopafstand 
•    Vlakbij het winkelcentrum Leyweg
•    Vlakbij het Zuiderpark

Meer informatie?

Neem voor vragen of aanmelding telefonisch contact met ons op via 070 321 6500 of stuur een e-mail naar: Haaglanden2jeugd@ipsedebruggen.nl 
 

Behandelgroep Orion is onderdeel van het Orthopedagogisch behandelcentrum (OBC) Den Haag. Het is een open behandelcentrum, met meerdere behandelgroepen, gelegen in verschillende omringende woonwijken. Download hier de brochure over het Orthopedagogisch behandelcentrum van Ipse de Bruggen.

Het OBC bestaat uit zeven geschakelde behandelgroepen, die allemaal uitkomen op een gezamenlijke binnenplaats met buitenfaciliteiten, zoals een tuin met speeltoestellen, een basketbalveld en een voetbalveld.
Het terrein is vrij toegankelijk voor zowel cliënten als bezoekers. 

Naast de behandelgroepen, zijn er ook kantoor- en vergaderruimtes van de ambulante teams en hebben verschillende therapeuten (zoals een systeemtherapeut, speltherapeut, psychomotorische therapeut, orthopedagogen en psychologen) behandelruimtes op deze locatie.
 

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Orion, behandelcentrum jeugd

Top