Terra, behandelcentrum jeugd
  • Plaats: Den Haag
  • Zorgtype: Wonen
  • Doelgroep: Jongeren

Behandelgroep Terra | Voor kinderen vanaf 15 jaar

Behandelgroep Terra is er speciaal voor jongeren vanaf 15 jaar met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. In kleine groepen wordt je kind behandeld en verblijft hij/zij hiervoor tijdelijk in behandelgroep Terra samen met ervaren begeleiders.

Wat houdt behandeling bij Terra in voor mijn kind?

Bij de behandelgroep Terra richt de behandeling zich op duidelijkheid en structuur en het vergroten van zelfstandigheid van jouw kind. Doel is je kind voorbereiden op  mogelijk werk en/of wonen waarbij je kind nog vrij veel ondersteuning krijgt. 
Er wordt zowel individueel als groepsgewijs gewerkt. Uitgangspunt is dat je kind uiteindelijk kan door stromen naar huis, een woongroep, een groep buiten het terrein gericht op nog meer zelfstandigheid, of (begeleid) zelfstandig wonen.

Hoe gaat een tijdelijk verblijf bij Terra in zijn werk?

In een groep van maximaal 9 kinderen woont je kind tijdelijk bij ons. Er zijn 24 uur per dag groepsbegeleiders aanwezig. Je kind heeft een eigen slaapkamer voor haar/zijn eigen spullen en er is een gezamenlijke woonkamer. Indien mogelijk gaat je kind gewoon naar zijn/haar eigen school. Dit geldt ook voor de eigen sportclub.

Informatie over locatie Behandelgroep Terra

•    Openbaar vervoer op loopafstand 
•    Vlakbij het winkelcentrum Leyweg
•    In de buurt van het Zuiderpark

Meer informatie?

Neem voor vragen of aanmelding telefonisch contact met ons op via 070 321 6500 of stuur een e-mail naar: Haaglanden2jeugd@ipsedebruggen.nl 


Behandelgroep Terra is onderdeel van het Orthopedagogisch behandelcentrum (OBC) Den Haag. Het is een open behandelcentrum, met meerdere behandelgroepen, gelegen in verschillende omringende woonwijken. Download hier de brochure over het Orthopedagogisch behandelcentrum van Ipse de Bruggen.

Het OBC bestaat uit zeven geschakelde behandelgroepen, die allemaal uitkomen op een gezamenlijke binnenplaats met buitenfaciliteiten, zoals een tuin met speeltoestellen, een basketbalveld en een voetbalveld.
Het terrein is vrij toegankelijk voor zowel cliënten als bezoekers. 

Naast de behandelgroepen, zijn er ook kantoor- en vergaderruimtes van de ambulante teams en hebben verschillende therapeuten (zoals een systeemtherapeut, speltherapeut, psychomotorische therapeut, orthopedagogen en psychologen) behandelruimtes op deze locatie.

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Terra, behandelcentrum jeugd

Top