Jupiter, behandelcentrum jeugd
  • Plaats: Den Haag
  • Zorgtype: Wonen
  • Doelgroep: Jongeren

Behandelgroep Jupiter | Voor kinderen vanaf 12 jaar

Wordt je kind veel gepest? Lukt het jouw kind niet om mee te komen met leeftijdsgenoten? En maak je je zorgen om de veiligheid van je kind? Behandelgroep Jupiter is er voor jongeren vanaf 12 jaar met een licht verstandelijke beperking en die met name op sociaal vlak kwetsbaar zijn.

Wat houdt een behandeling bij Jupiter in voor mijn kind?

In behandelgroep Jupiter kunnen jongeren verblijven die baat hebben bij langdurige behandeling. Het uitgangspunt is tijdelijk: jongeren kunnen uitstromen naar een volgende behandelgroep, woongroep, gezinshuis, pleeggezin of terug naar huis.

Hoe gaat een tijdelijk verblijf bij Jupiter in zijn werk?

In een groep van maximaal 9 kinderen woont je kind tijdelijk bij ons. Er zijn 24 uur per dag groepsbegeleiders aanwezig. Je kind heeft een eigen slaapkamer voor haar/zijn eigen spullen en er is een gezamenlijke woonkamer. Indien mogelijk gaat je kind gewoon naar zijn/haar eigen school. Dit geldt ook voor de eigen sportclub.

Informatie over de omgeving van behandelgroep Jupiter

•    Openbaar vervoer op loopafstand 
•    Vlakbij het winkelcentrum Leyweg
•    In de buurt van het Zuiderpark

Meer informatie?

Neem voor vragen of aanmelding telefonisch contact met ons op via 070 321 6500 of stuur een e-mail naar: Haaglanden2jeugd@ipsedebruggen.nl 


Behandelgroep Jupiter is onderdeel van het Orthopedagogisch behandelcentrum (OBC) Den Haag. Het is een open behandelcentrum, met meerdere behandelgroepen, gelegen in verschillende omringende woonwijken. Download hier de brochure over het Orthopedagogisch behandelcentrum van Ipse de Bruggen.

Het OBC bestaat uit zeven geschakelde behandelgroepen, die allemaal uitkomen op een gezamenlijke binnenplaats met buitenfaciliteiten, zoals een tuin met speeltoestellen, een basketbalveld en een voetbalveld.
Het terrein is vrij toegankelijk voor zowel cliënten als bezoekers. 

Naast de behandelgroepen, zijn er ook kantoor- en vergaderruimtes van de ambulante teams en hebben verschillende therapeuten (zoals een systeemtherapeut, speltherapeut, psychomotorische therapeut, orthopedagogen en psychologen) behandelruimtes op deze locatie.

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Jupiter, behandelcentrum jeugd

Top