Kortekaas Behandelcentrum jeugd
  • Plaats: Den Haag
  • Zorgtype: Tijdelijk verblijf
  • Doelgroep: Jongeren

Behandelgroep Kortekaas | Voor kinderen van 14 – 21 jaar

Behandelgroep Kortekaas is er speciaal voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar met een licht verstandelijke beperking die op sociaal-emotioneel gebied kwetsbaar zijn en het aankunnen om in een woonwijk te wonen. 

Wat houdt behandeling bij behandelgroep Kortekaas in voor mijn kind?

De jongeren krijgen bij behandelgroep Kortekaas individuele begeleiding binnen een rustige woonomgeving en in de afwezigheid van prikkels van bijvoorbeeld een terreinvoorziening.

Het uitgangspunt is jouw kind voor te bereiden op een zo zelfstandig mogelijk leven in de maatschappij en leren eigen keuzes te maken. De toekomstmogelijkheden zijn  verschillend, maar over het algemeen wordt toegewerkt naar begeleid wonen. 

Hoe gaat een tijdelijk verblijf bij Pluto in zijn werk?

In een groep van maximaal 9 kinderen woont je kind tijdelijk bij ons. Er zijn 24 uur per dag groepsbegeleiders aanwezig. Je kind heeft een eigen slaapkamer voor haar/zijn eigen spullen en er is een gezamenlijke woonkamer. Indien mogelijk gaat je kind gewoon naar zijn/haar eigen school. Dit geldt ook voor de eigen sportclub.

Informatie over locatie Kortekaas

•    Verderop gelegen in de woonwijk; buiten het terrein van Orthopedagogisch Behandelcentrum (OBC)
•    Vlakbij winkelcentrum Loosduinen, Houtwijk en Waldeck
•    In de buurt van recreatiegebied Madestein
•    Een paar kilometer van het strand van Kijkduin

Meer informatie?

Neem voor vragen of aanmelding telefonisch contact met ons op via 070 321 6500 of stuur een e-mail naar: Haaglanden2jeugd@ipsedebruggen.nl 


Behandelgroep Kortekaas is onderdeel van het Orthopedagogisch behandelcentrum (OBC) Den Haag. Het is een open behandelcentrum, met meerdere behandelgroepen, gelegen in verschillende omringende woonwijken. Download hier de brochure over het Orthopedagogisch behandelcentrum van Ipse de Bruggen.

Het OBC bestaat uit zeven geschakelde behandelgroepen, die allemaal uitkomen op een gezamenlijke binnenplaats met buitenfaciliteiten, zoals een tuin met speeltoestellen, een basketbalveld en een voetbalveld.
Het terrein is vrij toegankelijk voor zowel cliënten als bezoekers. 

Naast de behandelgroepen, zijn er ook kantoor- en vergaderruimtes van de ambulante teams en hebben verschillende therapeuten (zoals een systeemtherapeut, speltherapeut, psychomotorische therapeut, orthopedagogen en psychologen) behandelruimtes op deze locatie.

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Kortekaas Behandelcentrum jeugd

Top