Juno, behandelcentrum jeugd
  • Plaats: Den Haag
  • Zorgtype: Wonen
  • Doelgroep: Jongeren

Behandelgroep Juno | Voor kinderen tussen de 6 en 21 jaar

Heb je het advies gekregen om je kind tijdelijk te laten behandelen in een groep met andere kinderen en ervaren begeleiders? Behandelgroep Juno is er speciaal voor kinderen/ jongeren tussen de 6 en 21 jaar met een licht verstandelijke beperking en (ernstige) gedragsproblematiek. In kleine groepen wordt je kind behandeld en verblijft hij/zij hiervoor tijdelijk in behandelgroep Juno samen met ervaren begeleiders.

Wat houdt behandeling bij Juno in voor mijn kind?

Behandelgroep Juno richt zich op het aanbrengen van duidelijkheid en structuur, het stimuleren van de ontwikkeling van jouw kind en onderzoeken of jouw kind weer thuis kan gaan wonen. 

Bij Behandelgroep Juno kunnen ook kinderen/ jongeren verblijven die baat hebben bij langdurige behandeling. 

Hoe gaat een tijdelijk verblijf bij behandelgroep Juno in zijn werk?

In een groep van maximaal 9 kinderen woont je kind tijdelijk bij ons. Er zijn 24 uur per dag groepsbegeleiders aanwezig. Je kind heeft een eigen slaapkamer voor haar/zijn eigen spullen en er is een gezamenlijke woonkamer. Indien mogelijk gaat je kind gewoon naar zijn/haar eigen school. Dit geldt ook voor de eigen sportclub.

Informatie over locatie Behandelgroep Juno

•    Openbaar vervoer op loopafstand 
•    Vlakbij het winkelcentrum Leyweg
•    In de buurt van het Zuiderpark

Meer informatie?

Neem voor vragen of aanmelding telefonisch contact met ons op via 070 321 6500 of stuur een e-mail naar: Haaglanden2jeugd@ipsedebruggen.nl 


Behandelgroep Juno is onderdeel van het Orthopedagogisch behandelcentrum (OBC) Den Haag. Het is een open behandelcentrum, met meerdere behandelgroepen, gelegen in verschillende omringende woonwijken. Download hier de brochure over het Orthopedagogisch behandelcentrum van Ipse de Bruggen.

Het OBC bestaat uit zeven geschakelde behandelgroepen, die allemaal uitkomen op een gezamenlijke binnenplaats met buitenfaciliteiten, zoals een tuin met speeltoestellen, een basketbalveld en een voetbalveld.
Het terrein is vrij toegankelijk voor zowel cliënten als bezoekers. 

Naast de behandelgroepen, zijn er ook kantoor- en vergaderruimtes van de ambulante teams en hebben verschillende therapeuten (zoals een systeemtherapeut, speltherapeut, psychomotorische therapeut, orthopedagogen en psychologen) behandelruimtes op deze locatie.

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Juno, behandelcentrum jeugd

Top