Behandelcentrum jeugd (Oegstgeest 1)
  • Plaats: Oegstgeest
  • Zorgtype: Diagnostiek/behandeling
  • Doelgroep: Jongeren

Diagnostiek en Behandeling - Behandelcentrum Jeugd Oegstgeest

Lukt het thuis niet om je problemen op te lossen? Word je juist vaker boos of heb je meer ruzie? Dan kan een tijdelijk verblijf in behandelcentrum Jeugd Oegstgeest je helpen. Daar behandelen we in kleine groepen jongeren vanaf 12 jaar met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen of problemen thuis. Overdag ga je naar school of je werk.

Zo kom je verder

Een vaste indeling van je dag en regels geven houvast. Je leert veel van contacten met andere jongeren en je begeleiders. Hoe vraag je iets? Wat doe je, als het niet gaat zoals jij wilt? Hoe reageer je bij ruzie? Wat doe je als je boos of verdrietig bent? Hoe ga je met geld om? Met dat soort dingen oefen je iedere dag. Ook kun je therapie of een training volgen, bijvoorbeeld om beter voor jezelf te leren opkomen. We praten vanaf het begin ook met je ouders. Samen maken we duidelijke afspraken over je behandeling.

Zo ziet je tijdelijke huis eruit

Je krijgt een eigen kamer. Iedere groep heeft een eigen woonkamer, keuken, douches en toiletten. En er is een grote tuin om te sporten en te spelen.

Voorzieningen

  • specialistische behandeling (van o.a. gedragsdeskundige, speltherapeut, psychomotorische therapeut)
  • sporthal en klimwand (van Curium)
  • groene omgeving
Terug naar het overzicht

Extra foto's van Behandelcentrum jeugd (Oegstgeest 1)

Top