Helios, behandelcentrum jeugd
  • Plaats: Den Haag
  • Zorgtype: Wonen
  • Doelgroep: Jongeren

Behandelgroep Helios | Jongeren tussen de 14-21 jaar

Is een behandelgroep voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar met een licht verstandelijke beperking en (ernstige) gedragsproblematiek.
Bij Behandelgroep Helios kunnen jongeren instromen met een leeftijd tussen de 14 en 17 jaar ligt. De jongeren komen veelal uit een andere (gesloten) zorginstelling, maar sommige komen ook vanuit huis. 

Wat houdt behandeling bij Helios in voor mijn kind?

Behandelgroep Helios richt zich op de behandeling van jongeren met extreem emotionele gedragsproblematiek. Dit uit zich over het algemeen in moeite hebben om de emoties te reguleren en met het accepteren van gezag, maar ook sociale problematiek (weerbaarheid, vriendschappen). Daarnaast kan er sprake zijn van (langslepende) systeemproblematiek.

Jongeren leren hun emoties te reguleren en adequaat te handelen op bepaalde situaties. Jongeren stromen uit naar een behandelgroep, woongroep of zelfstandigheid. 

Hoe gaat een tijdelijk verblijf bij Helios in zijn werk?

In een groep van maximaal 9 kinderen woont je kind tijdelijk bij ons. Er zijn 24 uur per dag groepsbegeleiders aanwezig. Je kind heeft een eigen slaapkamer voor haar/zijn eigen spullen en er is een gezamenlijke woonkamer.
Indien mogelijk gaat je kind gewoon naar zijn/haar eigen school. Dit geldt ook voor de eigen sportclub.

Omgeving

•    openbaar vervoer op loopafstand 
•    vlakbij het winkelcentrum Leyweg
•    vlakbij het Zuiderpark

Meer informatie?

Neem voor vragen of aanmelding telefonisch contact met ons op via 070 321 6500 of stuur een e-mail naar: Haaglanden2jeugd@ipsedebruggen.nl 


Behandelgroep Helios is onderdeel van het Orthopedagogisch behandelcentrum (OBC) Den Haag. Het is een open behandelcentrum, met meerdere behandelgroepen, gelegen in verschillende omringende woonwijken. Download hier de brochure over het Orthopedagogisch behandelcentrum van Ipse de Bruggen.

Het OBC bestaat uit zeven geschakelde behandelgroepen, die allemaal uitkomen op een gezamenlijke binnenplaats met buitenfaciliteiten, zoals een tuin met speeltoestellen, een basketbalveld en een voetbalveld.
Het terrein is vrij toegankelijk voor zowel cliënten als bezoekers. 

Naast de behandelgroepen, zijn er ook kantoor- en vergaderruimtes van de ambulante teams en hebben verschillende therapeuten (zoals een systeemtherapeut, speltherapeut, psychomotorische therapeut, orthopedagogen en psychologen) behandelruimtes op deze locatie.

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Helios, behandelcentrum jeugd

Top