Zwaardvegersgaarde, behandelcentrum jeugd
  • Plaats: Den Haag
  • Zorgtype: Wonen
  • Doelgroep: Jongeren

Behandelgroep Zwaardvegersgaarde | Voor kinderen van 17 – 23 jaar

Behandelgroep Zwaardevegersgaarde is er speciaal voor jongeren tussen de 17 en 23 jaar met een licht verstandelijke beperking die op sociaal-emotioneel gebied kwetsbaar zijn. 

Wat houdt behandeling bij behandelgroep Zwaardvegersgaarde in voor mijn kind?

De jongeren krijgen bij behandelgroep Zwaardevegersgaarde individuele behandeling. Er wordt toegewerkt naar zelfstandigheid. 

Het uitgangspunt is jouw kind voor te bereiden op een zo zelfstandig mogelijk leven in de maatschappij en leren eigen keuzes te maken. De toekomstmogelijkheden zijn  verschillend, maar over het algemeen wordt toegewerkt naar begeleid wonen. Aan de locatie van de Zwaardvegersgaarde zitten twee andere groepen verbonden. Dit zijn het Podium, hier is plek voor 3 jongeren en het Individueel begeleid Zelfstandig Wonen (IBZW) hier is er plek voor 4 jongeren. De groepen staan onder toezicht van de groepsbegeleiders die verbonden zijn aan de Zwaardvegersgaarde. 

Hoe gaat een tijdelijk verblijf bij behandelgroep Zwaardvegersgaarde in zijn werk?

In een groep van maximaal 9 kinderen woont je kind tijdelijk bij ons. Er zijn 24 uur per dag groepsbegeleiders aanwezig. Je kind heeft een eigen slaapkamer voor haar/zijn eigen spullen en er is een gezamenlijke woonkamer. Indien mogelijk gaat je kind gewoon naar zijn/haar eigen school. Dit geldt ook voor de eigen sportclub.

Informatie over locatie Zwaardvegersgaarde

•    Verderop gelegen in de woonwijk; buiten het terrein van Orthopedagogisch Behandelcentrum (OBC)
•    Openbaar vervoer op loopafstand 
•    Vlakbij het winkelcentrum Leyweg
•    In de buurt van het Zuiderpark

Meer informatie?

Neem voor vragen of aanmelding telefonisch contact met ons op via 070 321 6500 of stuur een e-mail naar: Haaglanden2jeugd@ipsedebruggen.nl 


Behandelgroep Zwaardvegersgaarde is onderdeel van het Orthopedagogisch behandelcentrum (OBC) Den Haag. Het is een open behandelcentrum, met meerdere behandelgroepen, gelegen in verschillende omringende woonwijken. Download hier de brochure over het Orthopedagogisch behandelcentrum van Ipse de Bruggen.

Het OBC bestaat uit zeven geschakelde behandelgroepen, die allemaal uitkomen op een gezamenlijke binnenplaats met buitenfaciliteiten, zoals een tuin met speeltoestellen, een basketbalveld en een voetbalveld.
Het terrein is vrij toegankelijk voor zowel cliënten als bezoekers. 

Naast de behandelgroepen, zijn er ook kantoor- en vergaderruimtes van de ambulante teams en hebben verschillende therapeuten (zoals een systeemtherapeut, speltherapeut, psychomotorische therapeut, orthopedagogen en psychologen) behandelruimtes op deze locatie.
 

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Zwaardvegersgaarde, behandelcentrum jeugd

Top