Zwaardvegersgaarde, behandelcentrum jeugd
  • Plaats: Den Haag
  • Zorgtype: Wonen
  • Doelgroep: Jongeren

Behandelgroep Zwaardvegersgaarde | Voor kinderen van 17 – 23 jaar

Behandelgroep Zwaardvegersgaarde is er speciaal voor jongeren tussen de 17 en 23 jaar met een licht verstandelijke beperking die op sociaal-emotioneel gebied kwetsbaar zijn. 

Wat houdt behandeling bij behandelgroep Zwaardvegersgaarde in voor mijn kind?

De jongeren krijgen bij behandelgroep Zwaardvegersgaarde individuele behandeling. Er wordt toegewerkt naar zelfstandigheid. 

Het uitgangspunt is jouw kind voor te bereiden op een zo zelfstandig mogelijk leven in de maatschappij en leren eigen keuzes te maken. De toekomstmogelijkheden zijn verschillend, maar over het algemeen wordt toegewerkt naar begeleid wonen. Aan de locatie van de Zwaardvegersgaarde 28 zitten twee andere groepen verbonden. Dit zijn het Podium, hier is plek voor 3 jongeren en het IBZW (Individueel Begeleid Zelfstandig Wonen) hier is er plek voor 4 jongeren. De groepen staan onder toezicht van de groepsbegeleiders die verbonden zijn aan de Zwaardvegersgaarde. Vanaf de basisgroep is het mogelijk om door te stromen naar het podium of IBZW. Op deze groepen wordt meer zelfstandigheid van de jongeren verwacht. Zodoende is er minder fysieke aanwezigheid van groepsleiding op deze groepen. 

Hoe gaat een tijdelijk verblijf bij behandelgroep Zwaardvegersgaarde in zijn werk?

In een groep van maximaal 7 jongeren woont je kind tijdelijk bij ons. Er zijn 24 uur per dag groepsbegeleiders aanwezig. Op het podium wonen maximaal 3 jongeren en op het IBZW maximaal 4 jongeren. Op deze groepen is minder fysieke aanwezigheid van groepsleiding. Je kind heeft een eigen slaapkamer voor zijn/ haar eigen spullen en er is een gezamenlijke woonkamer en badkamer(s). Je kind gaat gewoon naar zijn/haar eigen school/ stage/ werk. Dit geldt ook voor de eigen sportclub. Er wordt actief gewerkt aan de doelen die staan beschreven in het individuele behandelplan.

Informatie over locatie Zwaardvegersgaarde

•    Verderop gelegen in de woonwijk; buiten het terrein van Orthopedagogisch Behandelcentrum (OBC)
•    Openbaar vervoer op loopafstand 
•    Vlakbij het winkelcentrum Leyweg
•    In de buurt van het Zuiderpark

Contactgegevens 

Behandelcentrum Kind & Jeugd
Zwaardvegersgaarde 28
2542 TE Den Haag
T. 070 321 65 00

Meer informatie?

Neem voor vragen of aanmelding telefonisch contact met ons op via 070 321 6500 of stuur een e-mail naar: Haaglanden2jeugd@ipsedebruggen.nl 


Behandelgroep Zwaardvegersgaarde is onderdeel van het Orthopedagogisch behandelcentrum (OBC) Den Haag. Het is een open behandelcentrum, met meerdere behandelgroepen, gelegen in verschillende omringende woonwijken. Download hier de brochure over het Orthopedagogisch behandelcentrum van Ipse de Bruggen.

Het OBC bestaat uit zeven geschakelde behandelgroepen, die allemaal uitkomen op een gezamenlijke binnenplaats met buitenfaciliteiten, zoals een tuin met speeltoestellen, een basketbalveld en een voetbalveld.
Het terrein is vrij toegankelijk voor zowel cliënten als bezoekers. 

Naast de behandelgroepen, zijn er ook kantoor- en vergaderruimtes van de ambulante teams en hebben verschillende therapeuten (zoals een systeemtherapeut, speltherapeut, psychomotorische therapeut, orthopedagogen en psychologen) behandelruimtes op deze locatie.
 

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Zwaardvegersgaarde, behandelcentrum jeugd

Top