Logeerhuis Brandaris
  • Plaats: Nootdorp
  • Zorgtype: Tijdelijk verblijf
  • Doelgroep: Jongeren

Tijdelijk verblijf Brandaris - logeren in Nootdorp 

Bij tijdelijk verblijf Brandaris kunnen kinderen en volwassenen met een (meervoudig) verstandelijke beperking logeren. Doordeweeks en in het weekend.

Tijdelijk verblijf Brandaris is ontstaan als ondersteuning voor het gezin en het voorbereiden op eventueel wonen. Wij begrijpen heel goed dat dit een hele stap kan zijn voor jullie als ouders, als voor uw kind. Wij bieden met die reden een wentraject aan.

Groeien in eigen tempo

Stapsgewijs leren in een ontspannen en leuke setting.
Leuke en gerichte activiteiten worden ondernomen met een balans tussen inspanning en ontspanning. 
Samen met jullie stemmen wij af wat een passende begeleiding is voor uw kind en wordt er gekeken naar de structuur die thuis geboden worden zodat deze overgenomen kan worden voor een vertrouwd gevoel voor uw kind. 
Bij de groepsindeling wordt o.a. gekeken naar het niveau en de behoefte van uw kind.

De groepen hebben hun eigen karakter. 
Op elke groep staat ontwikkelen, voorspelbaarheid, structuur en ontspannen centraal. 
Voor de ene groep is het meebeleven en sensopatisch spel belangrijk en een andere groep richt zich meer op woontrainingen en komen gespreksonderwerpen naar voren over o.a. ‘sociale contacten maken en onderhouden’ en hygiëne.  

De logeerplek

Uw kind logeert in een gelijkvloerse woning waardoor het gebouw ook geschikt is voor logees in rolstoelen. Wij beschikken over tilliften en aangepaste bedden. 

Er zijn vier woonkamers met twee keukens, drie omheinde tuinen met speeltoestellen, twee badkamers met aangepaste douche mogelijkheden en negentien slaapkamers waarvan meerdere met aangepaste bedden. Ook is er een slaapkamer voor de begeleiding.

Woonomgeving

-    Het verblijf staat op het groene buurtschap Craeyenburch;
-    Speeltuinen;
-    Op loopafstand van de winkels in Nootdorp en Ypenburg;
-    De bossen van Delftshout in de buurt;
-    Mogelijkheid voor specialistische zorg en therapie;
-    Sportzaal en zwembad;
-    Kinderboerderij;
-    Manage (aangepast voor de doelgroep).

Extra informatie?

Via een aanmeldformulier die verkrijgbaar is bij traject- zorgbemiddeling van Ipse de Bruggen kunt u uw kind aanmelden of extra informatie opvragen. Zij zijn doordeweeks tijdens kantooruren te bereiken op 0800 99 88 777. Het fijne hiervan is, is dat de groepen die tijdelijk verblijven op de Brandaris minimaal verstoord worden.

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Logeerhuis Brandaris

Top