Ambulant team Pijnacker
  • Plaats: Pijnacker
  • Zorgtype: Overig
  • Doelgroep: Volwassenen

Zelfstandig wonen in Pijnacker - Ambulant

Ben je volwassen, heb je een licht verstandelijke beperking (en/of psychiatrische problemen), zou je wel wat begeleiding in het dagelijkse leven kunnen gebruiken en woon je in Pijnacker of Nootdorp? Dan kan het ambulante team in Pijnacker, het steunpunt, jou begeleiden.

Zelfstandig wonen met begeleiding

Om zelfstandig en optimaal deel te nemen aan de samenleving, moet je beschikken over een aantal vaardigheden. Er wordt verwacht dat je zelf kunt douchen, ontbijten en naar je werk kunt gaan. De begeleiding van het steunpunt kan je begeleiden bij activiteiten die nodig zijn om zelfstandig deel te nemen aan de samenleving. Bijvoorbeeld bij het regelen van je geldzaken, het bijhouden van je huishouden en bij het omgaan met anderen. We kunnen je bijvoorbeeld ook helpen bij het vinden van een sport of een hobby. Hoe vaak je begeleid wordt, wordt in overleg met jou bepaald. De begeleiding gebeurt na overleg en in samenwerking. Dit kan op ons steunpunt, bij jou thuis of op een andere plek. In de ochtend kunnen wij je bijvoorbeeld helpen met opstarten vanaf 8:00 uur en aan het einde van de zouden we je dan weer kunnen ondersteunen bij het afsluiten van de dag tussen 16:00 uur en 21:00 uur.

Zo ziet je huis eruit

Je woont in de buurt van het Steunpunt en bent in de gelegenheid om zelf naar het steunpunt te komen. Je kunt zelfstandig wonen, maar je kunt bijvoorbeeld ook nog bij je ouders wonen of samen met huisgenoten een huis huren. Hoe jouw dagritme er uit ziet kun je helemaal zelf bepalen.

Woonomgeving

  • in de maatschappij
  • vlak bij een steunpunt
Terug naar het overzicht

Extra foto's van Ambulant team Pijnacker

Top