De Haven

De Haven | Ipse de Bruggen

Grand Café De Haven is een unieke plek op Landgoed Hooge Burch in Zwammerdam, midden in het Groene Hart. Je kunt hier zeven dagen per week genieten van koffie, thee, huisgemaakte taart, een heerlijke lunch of een speciaal Limes-biertje. Binnen of op ons grote terras. Het Grand Café wordt gerund door cliënten van Ipse de Bruggen die ook de gerechten bereiden.

Je ontmoet hier mensen met een verstandelijke beperking, hun familie en vrienden, medewerkers van Ipse de Bruggen, fietsers, wandelaars en archeologen. Want Grand Café De Haven bevindt zich op een historische plek langs de Romeinse Limes (de noordelijke grens van het Romeinse Rijk). Archeologen hebben hier een fort en scheepswrakken gevonden. Over de contouren van een Romeins schip loop je het gastvrije Grand Café binnen en ervaar je het Romeinse leven.

 

LET OP: in verband met een verbouwing is De Haven tijdelijk gesloten. Je kunt terecht bij het oude restaurant in het dienstencentrum.

Grand Café | Ipse de Bruggen

Grand Café De Haven is zeven dagen per week geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Je kunt bij De Haven ontbijten, lunchen of een kop koffie of thee drinken met huisgemaakte taart. In onze gerechten verwerken we fruit uit onze boomgaard en kruiden uit onze eigen kruidenkas. Op bestelling serveren we ook een high tea. En aan het einde van de middag kun je genieten van ons speciale Limes-bier of een lekker glas wijn. Terwijl je in het Grand Café of op ons grote terras bijkomt, wordt je e-bike opgeladen. Wat wil een mens nog meer? We ontvangen je gastvrij en staan open voor je wensen.

Wil je je verjaardag vieren of borrelen met je team? Laat het ons weten. We maken er graag wat speciaals van.

Feest of borrel | Ipse de Bruggen

Een feest of borrel in een bijzondere omgeving? Bij Grand Café De Haven kun je je receptie, personeelsfeest, reünie of familiefeest geven. Met 80 zitplaatsen en een groot terras, kun je een grote groep uitnodigen. We kunnen een borrel met hapjes of buffet verzorgen, of een uitgebreide brunch of high tea. Jullie wensen zijn ons uitgangspunt. 

Op landgoed De Hooge Burch is genoeg te beleven voor jong en oud. Je kunt je feest combineren met een leuke buitenactiviteit, zoals een bezichtiging van de Romeinse opgravingen of een bezoek aan de kinderboerderij.

Catering | Ipse de Bruggen

Wil je een bedrijfslunch geven of thuis een borrel of brunch laten verzorgen? Of een familielid of vriend met een ontbijtje verrassen?

Wij leveren onze overheerlijke producten ook graag op jouw locatie. Zo trakteer je je gasten op heerlijke broodjes, salades of taart zonder dat je daarvoor zelf in de keuken hoeft te staan.

Tentoonstelling Limes | Ipse de Bruggen

Op landgoed Hooge Burch bevond zich de Romeinse nederzetting: Nigrum Pullum, een klein grensfort (castellum) uit het jaar 47. Ook hebben archeologen hier zes rivierschepen opgegraven. In Grand Café De Haven is een permanente tentoonstelling over dit Romeinse erfgoed ingericht. Zo krijg je een beeld van bijzondere vondsten en het dagelijkse Romeinse leven.

Verrijk je historische kennis in Grand Café De Haven en geniet van een unieke archeologische vindplaats. In onze inpandige winkel kun je Limes-producten kopen, allemaal met de hand gemaakt door mensen met een beperking.

Meer informatie vind je op www.nigrumpullum.nl.

 

Meer dan Grand Café | Ipse de Bruggen

Ook ’s avonds en op zondag bruist het in Grand Café De Haven. Zo is er op maandagavond een drukbezochte handwerkclub. Op woensdagavond oefent de bekende Jostiband en op donderdagavond repeteert het koor. En iedere zondagochtend is er vanaf 11.00 uur een kerkdienst voor bewoners.

Grand Café De Haven is dus een plek waar iedereen kan genieten: van muziek, een hobby, een ontspannen lunch, een bijzondere ontmoeting of een lekker Limes-biertje. Proost.

Rommelmarkt

Zaterdag 27 augustus organiseert de Recreatiegroep van Zwammerdam Ipse de Bruggen een jaarlijkse rommelmarkt bij op het dorpsplein, bij De Haven. De markt vindt plaats van 11:00 uur tot 15:00, op Spoorlaan 19. Op de rommelmarkt staan circa 30 kraampjes met verschillende producten. Cliënten van Ipse de Bruggen en hobbyisten verkopen hun zelfgemaakte spulletjes. Je kunt hier kaarten, kleding, sieraden en nog veel meer vinden. Ook staat dagbestedingslocatie het DAC met haar zelfgemaakte houten producten. Dus ook voor een origineel cadeau kun je terecht om de markt van Ipse de Bruggen.Voor een drankje en een hapjes kun je terecht in De Haven.

Heb je een een vraag of opmerking, of wil je graag een offerte aanvragen voor een feest op partij? Neem dan contact op met ons via onderstaand formulier.

Onder de aandacht

Laatste Romeinse Zaterdag op landgoed Hooge Burch | Ipse de Bruggen

Laatste Romeinse Zaterdag op landgoed Hooge Burch

Op zaterdag 24 september vindt de laatste Romeinse Zaterdag van het zomerseizoen plaats op Landgoed Hooge Burch in Zwammerdam. Heb je deze bijzondere locatie nog niet bezocht, dan is dit je kans. Er zijn…
Lees meer
Romeinse dag bij landgoed Hooge Burch | Ipse de Bruggen

Romeinse dag bij landgoed Hooge Burch

Op zaterdag 9 juli van 12.00 tot 16.00 uur vindt de tweede Romeinse Zaterdag plaats in het Limes bezoekerscentrum Nigrum Pullum, Landgoed Hooge Burch in Zwammerdam. Een mooie kans voor een kennismaking…
Lees meer
De Limes zomer komt er aan! | Ipse de Bruggen

De Limes zomer komt er aan!

Tijdens de Limes Zomer komt van juni tot en met september de Romeinse Limes tot leven. Op 11 juni staat het Limes bezoekerscentrum De Haven Nigrum Pullum in Zwammerdam op landgoed Hooge Burch  in…
Lees meer

Facebook

Wij hebben ook een Facebookpagina!
Volg ons op

Facebook

Top