Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Gedragskundige in gesprek met een cliënt

Gedragsdeskundige

Als je niet lekker in je vel zit

Zit je niet lekker in je vel? Kan jouw omgeving niet goed met jou omgaan? Het is niet fijn als mensen je niet goed begrijpen. Dan krijg je stress. Dat is voor jou en jouw omgeving moeilijk. De gedragsdeskundige kan je helpen.

Wij helpen je graag verder!

Heb je een vraag? Vul het contactformulier in.

Of bel 0800 99 88 777

De gedragskundige zoekt de oorzaak van jouw problemen. Daarna gaat hij of zij deze behandelen. De gedragsdeskundige kijkt ook naar de mensen om je heen. Hij of zij adviseert op welke manier zij met jou kunnen omgaan.

Wanneer naar de gedragskundige?

De gedragsdeskundige is er voor iedereen met een verstandelijke beperking. Je kunt er met verschillende vragen terecht. Bijvoorbeeld als het niet zo goed gaat met jou. Als jijzelf en jouw omgeving daar last van hebben. Misschien ben je bang, snel boos of weet je niet hoe je met verdriet moet omgaan. 

Wat doet de gedragskundige?

De gedragsdeskundige wil graag weten wie jij bent. Daarom start ze met een kennismakingsgesprek. Ze bekijkt jouw hulpvraag. Wat vind jij ervan? Wat vind je omgeving? Ze doet ook een aantal testen om jou beter te leren kennen. Dit noemen we psychodiagnostiek. De gedragskundige vertelt wat er uit de testen gekomen is.

Daarna maakt ze samen met jou een plan. Je krijgt de behandeling die het beste bij jou past. Dat is soms alleen een advies aan jou en de mensen die voor jou zorgen. Het kan ook zijn dat je nog een aantal keer terugkomt voor gesprekken met de gedragskundige. 

Praktische informatie

Je kunt, met een juiste indicatie, een afspraak maken bij één van onze gedragsdeskundigen. Dit kan ook als je nog niet bij ons woont of werkt. Eerst heb je een verwijsbrief nodig van de huisarts. Daarna kun je zelf een afspraak maken. Er werken meerdere gedragsdeskundigen bij Ipse de Bruggen. Hierdoor is er altijd wel één bij jou in de buurt. 

Uitlegvideo over de Gedragskundige

Aanmelden in drie stappen

1

Gegevens invullen

Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden?
Vul allereerst in het aanmeldformulier je gegevens in.

2

Telefonisch contact

Daarna word je binnen twee werkdagen door ons gebeld. Samen bespreken we de mogelijkheden.

3

Aanmelden

Kunnen wij bieden wat jij zoekt? Dan ontvang je van ons een uitgebreid inschrijfformulier om de aanmelding concreet te maken.