Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Header image

Samen Fit

Als je gezond leeft, zit je beter in je vel. Samen gezond kiezen is makkelijker, leuker en gezelliger dan alleen. Bij Ipse de Bruggen helpen we je daarbij. 

We kiezen dus voor Samen Fit, want dan is de gezonde keuze makkelijker. Bijvoorbeeld: 

  • Samen bewegen op je locatie en tijdens activiteiten 
  • Ondersteuning bij goede verzorging 
  • Samen nadenken over wat je eet en wat we samen koken 
  • Een rookvrije omgeving  

Als je gezond leeft, voldoende beweegt, je goed verzorgt, gezond eet en in een rookvrij omgeving leeft, zit je beter in je vel. Bovendien loop je risico op problemen met je gezondheid.

Bij Samen Fit horen allerlei projecten. Woon je op één van de locaties van Ipse de Burggen? Dan kunnen we een omgevingsscan doen. We kijken dan wat we bij jouw locatie en bij jou in de buurt kunnen doen om de gezonde keuze makkelijker te maken. 

Gezond én binnen budget: slimme maaltijden

Gezond eten volgens het Voedingscentrum, daar helpen wij jou bij. Zo krijgen we van onze leveranciers slimme recepten, met veel verse groenten en tips om ze goed klaar te maken. De bestelling gaat snel en eenvoudig. Je krijgt alle ingrediënten stap-voor-stap-uitleg én het is binnen het budget.

Vaker zelf koken

Zelf koken is leuk en leerzaam. Wij hebben allerlei makkelijke recepten die veel mensen zelf kunnen maken. Zit je in of vlakbij Nieuwveen? Ga dan eens langs bij de servicekeuken. Daar is bijvoorbeeld een hoog-laag aanrechtblad zodat veel meer mensen erbij kunnen. 

Foto's van Samen Fit

cliënt in rolstoel samen met mascotte MOEF tijdens olympische spelen Samen Fit en gezond eten bij Ipse de Bruggen Bewegen samen met robot
cliënt in rolstoel samen met mascotte MOEF tijdens olympische spelen Samen Fit en gezond eten bij Ipse de Bruggen Bewegen samen met robot

Rookvrij 

Als zorgorganisatie stimuleert Ipse de Bruggen een gezonde leefstijl. Alle locaties van Ipse de Bruggen zijn rookvrij. Dat geldt voor cliënten, vrijwilligers en bezoekers, zoals familieleden, vrienden van cliënten en leveranciers. Natuurlijk geven medewerkers het goede voorbeeld. Ook zij houden de locaties rookvrij. 

Stoppen met roken kan best lastig zijn. Daarom helpen wij jou graag als je wilt stoppen. Heb je hulp nodig? Stuur dan een mail naar: samenfit@ipsedebruggen.nl. 

Bewegen en ontspannen 

Bewegen is goed voor je lijf en je voelt je fitter. Samen Fit is dus ook: samen lekker veel bewegen. Het liefst doen we dat buiten, want in de buitenlucht is het positieve effect dubbel! 

Voorbeelden: Samen Fit in beweging 

  • Een paar keer per jaar sportdagen  
  • Bewegen met MOEF. MOEF is onze mascotte, waarmee we dansen, spelen, sporten, wandelen, fietsen en meer. Dat is het leuk en gezellig!  
  • Wandelroutes op de landgoederen met leuke uitdagingen onderweg 
  • Beleeftuinen: ga op pad en ruik de bloemen en kruiden, geniet van de kleuren waarnemen, voelen, proef, luister en… beweeg door de natuur.