Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Speltherapeut heeft een behandelsessie met een cliënt

Speltherapeut

Hulp bij het uiten van gevoelens en omgaan met anderen

Vind je het moeilijk om je gevoelens te uiten? Lukt het niet altijd om op een goede manier met anderen om te gaan? Een speltherapeut kan je helpen.

Wij helpen je graag verder!

Heb je een vraag? Vul het contactformulier in.

Of bel 0800 99 88 777

Wat doet een speltherapeut? 

Een speltherapeut zoekt een manier waarop jij kan omgaan met jouw problemen. Kunnen jullie de problemen samen oplossen? Of kun jij het een plekje geven in je leven? Dat zoeken jullie samen uit.   

Wat is speltherapie? 

Een speltherapeut speelt een spel met jou. Dit heet speltherapie. Wat jullie doen is verschillend. De therapeut kijkt wat bij jou past. Als jullie het spel spelen, kan de therapeut zien wat het probleem is. Hij  ontdekt wat jij nodig hebt. En hij helpt jou met je gevoelens en vaardigheden. Samen zoeken jullie oplossingen die jouw leven makkelijker maken. Hier zijn een aantal afspraken met de speltherapeut voor nodig. Soms vraagt de therapeut aan mensen uit jouw omgeving om mee te denken. 

Praktische informatie 

Je kunt een afspraak maken bij één van onze speltherapeuten. Dit kan als je bij Ipse de Bruggen in zorg bent. Eerst heb je een verwijsbrief nodig van de huisarts, psycholoog of een gedragskundige, of een toeleiding vanuit het wijkteam. Daarna kun je zelf een afspraak maken. Bij ons werken meerdere speltherapeuten. Er zit er altijd wel één bij jou in de buurt!

Aanmelden in drie stappen

1

Gegevens invullen

Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden?
Vul allereerst in het oriëntatieformulier je gegevens in.

2

Telefonisch contact

Daarna word je binnen vijf werkdagen door ons gebeld. Samen bespreken we de mogelijkheden.

3

Aanmelden

Kunnen wij bieden wat jij zoekt? Dan ontvang je van ons een uitgebreid aanmeldformulier om de aanmelding concreet te maken.