Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Kinderen met ernstig meervoudige beperkingen

Wat is Movakic

Movakic is een vragenlijst waarmee je naar beweging kan kijken bij mensen met ernstige, meervoudige beperkingen. Kinderfysiotherapeut dr. Sonja Mensch van Ipse de Bruggen is hierop gepromoveerd.

Vragen?

Of aanmelden voor een training?

Neem contact op via movakic@ipsedebruggen.nl

De naam Movakic komt van ‘MOtorische VAardigheden van KInderen met ernstige meervoudige Complexe beperkingen'.

Met Movakic brengen fysio-en ergotherapeuten de motorische vaardigheden van kinderen met ernstige meervoudige complexe beperkingen (EMCB) in kaart. Daarna kunnen ze veranderingen ook beter zien en evalueren. Movakic is ook voor volwassenen met een EMCB.

Hoe klein het stapje ook is...

Kinderen en volwassenen met ernstige meervoudige complexe beperkingen gebruiken een rolstoel. Ze zijn vrijwel helemaal afhankelijk van anderen bij alle dagelijkse dingen. Vanwege de ernst van hun beperkingen, hebben zij de hele dag anderen nodig om ervoor te zorgen dat ze hun motorische vaardigheden gebruiken.

Het lijkt vaak alsof je geen veranderingen ziet bij kinderen en volwassenen met een EMCB. Maar met Movakic kunnen er wel kleine stapjes worden gezien en gestimuleerd. Hierdoor kunnen mensen zelf meehelpen bij de dagelijkse zorg waardoor ze zich prettiger voelen.

Volg 2-daagse training

Movakic is ontwikkeld door dr. Sonja Mensch, kinderfysiotherapeut bij Ipse de Bruggen. Zij is hierop gepromoveerd bij het Erasmus MC met het proefschrift “Small Steps- Big Changes; Movakic, motor abilities in childeren with severe multiple disabilities'.
Het Fonds Nuts Ohra subsidieerde het onderzoek naar het gebruik en de betrouwbaarheid van Movakic.

Fysio- en ergotherapeuten kunnen nu een 2-daagse training volgen waarna ze Movakic kunnen gebruiken voor kinderen en volwassenen met EMCB.

Bekijk trainingsdata en -informatie

Meer informatie over Movakic:

Klik hier om in te loggen