Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Tandarts en tandartsassistente bekijken tanden van een cliënt

Tandarts en Mondhygiënist

Een gezond gebit is belangrijk

Het is belangrijk om je gebit regelmatig te laten controleren. Dit helpt je tanden en tandvlees gezond te houden. Bij Ipse de Bruggen werken mondhygiënisten, tandartsen en tandartsassistenten. Zij helpen om je mond en tanden gezond te houden. Dat doen ze ook als je het een beetje spannend vindt.

Wil je meer informatie?

Wij helpen je graag verder! Vul het contactformulier in.

Of bel 0800 99 88 777

Aanmelden voor afspraak tandarts/mondhygiëniste?

Wil je een afspraak maken bij één van onze tandartsen of mondhygeniësten? Vul vrijblijvend het oriëntatieformulier in.

Je tanden laten nakijken

Het is goed om regelmatig je mond en tanden te laten nakijken door de tandarts of de mondhygiënist. Hiervoor ga je elk half jaar op controle.  

De tandarts controleert op gaatjes, tandsteen en tandplak. Hij of zij kijkt of je tanden gezond zijn en netjes op hun plek zitten. Als er een probleem is, dan probeert de tandarts dit op te lossen. 

De mondhygiënist maakt je tanden en tandvlees goed schoon. Hij legt uit hoe je je tanden goed kunt poetsen. Soms geeft hij advies over eten en drinken om je mond gezond te houden. 

De tandarts en de mondhygiënist hebben veel ervaring met mensen die het een beetje spannend vinden. De ervaren assistenten kunnen jou hierbij ook helpen. Ze kunnen jou op verschillende manieren behandelen en kijken wat bij jou past. 

Iets doen aan pijn in de mond

Als je pijn hebt aan je tanden of je tandvlees, dan kunnen de tandarts en de mondhygiënist jou helpen. Je moet hiervoor wel naar de tandartspraktijk toe komen. Het is beter om te zorgen dat je geen pijn krijgt. Daarom is het belangrijk om je gebit elk half jaar te laten nakijken. Je wordt goed begeleid als je het spannend vindt.

Praktische informatie

Je kunt een afspraak maken bij één van onze tandartsen of mondhygiënisten. Dit kan ook als je nog niet bij Ipse de Bruggen woont of werkt. De tandartsen en mondhygiënisten werken op verschillende plekken. Er zit er altijd wel één bij jou in de buurt! 

De kosten van de tandarts en de mondhygiënist kunnen op verschillende manieren worden betaald. Dit kan vanuit de basisverzekering (met een eigen risico), een ZZP inclusief behandeling, of je betaalt het zelf.  

Aanmelden in drie stappen

1

Gegevens invullen

Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden?
Vul allereerst in het oriëntatieformulier je gegevens in.

2

Telefonisch contact

Daarna word je binnen vijf werkdagen door ons gebeld. Samen bespreken we de mogelijkheden.

3

Aanmelden

Kunnen wij bieden wat jij zoekt? Dan ontvang je van ons een uitgebreid aanmeldformulier om de aanmelding concreet te maken.