Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Begeleider in gesprek met een jonge vrouw

FACT-team

Een team om je te behandelen en te helpen

Soms zijn je problemen zo groot en ingewikkeld. Je kan ze zelf niet meer oplossen. Samen met anderen heb je van alles geprobeerd. Jouw ouders, familie, begeleiders of andere hulpverleners je niet meer kunnen helpen. Dan kun je behandeling krijgen van het Ambulante Team.

Aanmelden voor ambulante dienstverlening?

Vul vrijblijvend het oriëntatieformulier in. Wij nemen daarna telefonisch contact met je op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Behandeling

Het Ambulante Team kijkt eerst samen met jou en jouw verwijzer wat jouw problemen zijn. Hoe zijn die ontstaan. Daarna zoeken we samen de beste manier om die problemen te verminderen. Samen met jou bedenken we het doel van jouw behandeling. Hoe willen we dat bereiken? Dat zetten we allemaal in een plan. Daarin staat ook welke behandelaars jou gaan helpen en welke training of therapie jij gaat volgen. 

Waar vindt de behandeling plaats? 

De begeleiders komen meestal bij jou thuis. Gesprekken over de behandeling, trainingen of therapieën zijn vaak op kantoor. Als het even niet goed gaat, geven jouw begeleiders extra aandacht en zorg aan jou. Dit doen ze soms met andere behandelaars. Als je tijdelijk wordt opgenomen of in de gevangenis moet zitten, blijven we ook bij je komen. Dit heet het ‘FACT-model’.  

Leren omgaan met problemen 

Je kunt op verschillende manieren leren omgaan met jouw problemen. Door erover te praten, dingen samen te doen of ander gedrag te oefenen. We geven informatie en trainingen over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld over alcohol, drugs, seksualiteit, gezondheid en omgaan met andere mensen. Daar kun je ook van leren.

Therapie met een groep

Er zijn therapieën met een groep. Die kunnen gaan over agressie of verslaving. Daarin zoeken we samen naar de oorzaken van problemen. Je leert problemen te voorkomen en er anders mee om te gaan.

Persoonlijke therapie

Je kunt ook persoonlijke therapie krijgen. Hierdoor kun je jouw gedrag beter begrijpen en veranderen. Als je een psychiatrische ziekte hebt, dan is het belangrijk dat je daar zo min mogelijk last van hebt. Soms helpt het om (tijdelijk) medicijnen te gebruiken. Het helpt als familieleden en vrienden op de juiste manier met een psychiatrische ziekte omgaan. Daarom praten we ook met hen. Dit doen we alleen als jij dat wil. We doen dit samen met jou. 

Aanmelden in drie stappen

1

Gegevens invullen

Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden?
Vul allereerst in het oriëntatieformulier je gegevens in.

2

Telefonisch contact

Daarna word je binnen vijf werkdagen door ons gebeld. Samen bespreken we de mogelijkheden.

3

Aanmelden

Kunnen wij bieden wat jij zoekt? Dan ontvang je van ons een uitgebreid aanmeldformulier om de aanmelding concreet te maken.