Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Cliënten van diverse leeftijden wandelen met begeleiders
Kind en Jeugd

Kansen voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking

Ipse de Bruggen is dé specialist voor baby's, kinderen en jongeren (van 0 tot 18 jaar) met een verstandelijke beperking en hun ouder(s). Iedere situatie is anders, daarom bieden we zorg op maat.

We bieden zorg aan van diagnose tot behandeling. We ondersteunen thuis, in een kinderdienstencentrum, in een woongroep of tijdelijk in een orthopedagogisch behandelcentrum. Alles om te zorgen dat kinderen en jongeren een goede start krijgen.  

Voor jonge kinderen is er het team Integrale Vroeghulp. We werken samen met andere organisaties en verschillende deskundigen, zoals psychologen, orthopedagogen, jeugdartsen en revalidatieartsen. Zo krijgen we meer inzicht en kunnen we een diagnose stellen. We kijken met ouders wat het kind en het gezin nodig heeft.  

Specialist voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking

We kijken altijd met kinderen en ouders wat zij willen bereiken. Dan maken we een plan. Ook bij oudere kinderen werken we samen met andere jeugdspecialisten en natuurlijk met scholen. We zijn aangesloten bij brancheorganisaties. Zo bieden we de beste zorg of begeleiding volgens de laatste inzichten.  

We werken in de hele provincie Zuid-Holland.  

We bepalen samen het doel  

Het doel van ons advies, begeleiding of behandeling bepalen we samen. Wat wil je bereiken? Wat is je kracht? En hoe kunnen we die stap voor stap versterken? Natuurlijk gaat het ook over het hele gezin: wat willen jullie samen bereiken? Wat zou werken voor jullie? 

Een aantal voorbeelden van doelen zijn: positief leren denken over jezelf, meer zelf kunnen doen, minder snel boos worden, naar school gaan of nieuwe vrienden maken. 

Soms voel je je misschien niet altijd begrepen en moet je veel moeite doen om erbij te horen. Dat kan soms leiden tot gedragsproblemen. Thuis, op school of in de vrije tijd.  Of heb je juist behoefte aan een eigen leven? Wij zoeken dan samen met jou naar een oplossing voor de toekomst. 

Soms is het voor ouders ook zwaar om de dagelijkse zorg te hebben als een kind een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking heeft. Je hebt misschien ook behoefte aan meer inzicht in je kind. 

Lees er meer over in de folder: 'Als je kind zich anders ontwikkelt'