Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Kinderen met een ernstig meervoudige beperkingen

Movakic Nieuws

September 2023

De afgelopen periode hebben we twee trainingsrondes verzorgd: in het najaar van 2022 en in het voorjaar van 2023. Het is mooi om de gedrevenheid bij de deelnemers te zien voor onze cliënten met een zeer ernstige meervoudige en verstandelijke beperking. Ook afgelopen jaar kwamen deelnemers weer uit zorginstellingen in het hele land (waaronder Ipse de Bruggen, Reinaerde, Heliomare, SlowCare Oss, Aveleijn, Elver en Roessingh).

Tijdens de trainingen blijkt telkens dat complexiteit de casuïstiek binnen de doelgroep kenmerkt. Een complexe puzzel die we met elkaar in de training interpreteren, met als doel om te  streven naar een goed leven voor de cliënt.

Daarnaast zijn wij blij dat wij Jacqueline van der Veen als nieuwe trainster mogen verwelkomen. Jacqueline is fysiotherapeut bij Ipse de Bruggen en werkt al vele jaren met veel plezier en energie met de doelgroep en heeft in het buitenland les gegeven in de BVK-training (basis motorische vaardigheden voor kinderen met het syndroom van Down).

Dit najaar staat er een verdiepingstraining gepland voor de deelnemers die de basistraining hebben gevolgd. Het doel is om aan de hand van casuïstiek  en de uitwerking van Movakic te komen tot het opstellen van werkdoelen en een gerichte overdracht aan alle zorgverleners zoals ouders en groepsleiding (het cliëntsysteem).

Bekijk hier actuele trainingsdata van de basis- en verdiepingstrainingen in 2023 en 2024 en informatie over aanmelden.

Mei 2022

We hebben een mooi en leerzaam jaar gehad waarin we vier Movakic-trainingsronden hebben mogen verzorgen. Twee trainingsrondes daarvan werden incompany gegeven. Door Zozijnwerden we op één van hun schitterende locaties uitgenodigd in Wilp en ook bij de Driestroomgaven we de training op een fijne werkplek bij Horecabedrijf Droom! In BeuningenZowel de reguliere als de incompany trainingen werden door de deelnemers hoog gewaardeerd. 

Om meer bekendheid te geven aan Movakic en vooral aan de bijzonder mooie doelgroep is er een promotiefilm gemaakt. Ondertussen zijn we een terugkombijeenkomst aan het organiseren voor deelnemers die de trainingen eerder hebben gevolgd (2018-2021). We inventariseren in welke vorm dit zal plaatsvinden. De verwachting is dat de terugkombijeenkomst medio 2023 gepland zal worden. Hou hiervoor de website goed in de gaten!

Dit najaar staat er weer een nieuwe trainingsronde gepland, vrijdag 7 oktober en 25 november 2022. Aanmelden kan via movakic@ipsedebruggen.nl

Februari 2021

Alle perikelen rondom het coronavirus hebben zeker ook iets moois opgeleverd. Vanaf december 2020 wordt de Movakic-training ook online verzorgd. Dit heeft uiteraard de nodige inspanningen gekost maar het heeft vooral veel extra kennis opgeleverd en dat heeft zich vertaald in een door de deelnemers zeer hoog gewaardeerde training! 
Movakic is vanaf begin dit jaar digitaal beschikbaar, na het volgen van de training krijg je via persoonlijke inloggegevens de beschikking over de digitale versie van Movakic.
Er is een aanvraag ingediend voor accreditatie bij Keurmerk Fysiotherapie en een verlenging van accreditatie bij het KNGF.
En er zijn data gepland voor een nieuwe Movakic-trainingsronde in het najaar 2021, te weten 24/9/2021 en 11/11/2021. Mocht je interesse hebben ga naar ‘Trainingsdata- en informatie’. 
Zijn er binnen je organisatie meerdere geïnteresseerden in Movakic, een incompany training is ook mogelijk. Voor nadere informatie neem contact op via movakic@ipsedebruggen.nl

September 2020

De trainingen kunnen doorgaan! Echter hebben we vanwege maatregelen rondom het coronavirus het aantal deelnemers per trainingsronde moeten halveren. Beide trainingsronde voor het najaar 2020 zitten vol. Er is een nieuwe trainingsronde gepland, te weten 22/1/2021 en 12/3/2021. Voor nadere informatie en inschrijving zie ‘Trainingsdata- en informatie’.

Juni 2020

Welkom op onze vernieuwde website! Nu er wat meer duidelijkheid lijkt te komen na de eerste onzekere corona periode hebben we besloten weer een trainingsronde te plannen in het laatste kwartaal van het jaar. We zullen de ontwikkelingen nauwgezet volgen en indien noodzakelijk aanpassingen doen. 

April 2020

Het is alweer enige tijd geleden dat er nieuws te melden is omtrent de stand van zaken.

Achter de schermen wordt op dit moment hard gewerkt aan de digitalisering van Movakic, het opzetten van de training en verdere organisatie.

We verwachten eind mei deze website vernieuwd in de lucht te brengen met daarop onder andere de trainingsdata voor het najaar 2020 en de mogelijkheid om hiervoor in te schrijven.

Natuurlijk beseffen ook wij ons dat het Corona virus op allerlei gebied onzekerheid met zich meebrengt. Mocht er rond eind mei nog geen duidelijkheid zijn zullen we daar zeker op inspelen als het gaat om inschrijven en de kans op mogelijk cancelen van de training.

We wensen u veel sterkte en wijsheid in deze onzekere tijd!

Ga terug