Houtwerkplaats Jan Blanken

Houtwerkplaats Jan Blanken | Ipse de Bruggen

Houtwerkplaats Jan Blanken

Of je nu op zoek bent naar, een uniek meubel,  een communicatiebord of verwijzerkast. Bij houtwerkplaats Jan Blanken, naast het historische droogdok in Hellevoetssluis, maken we allerlei houten producten. Al onze producten worden met de hand gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking.

Maatwerk

We maken standaardproducten, maar we kunnen ook producten op maat maken naar je wensen en ideeën. Zo krijg je een tafel of kast die precies past. Leg ons een idee voor en we bekijken samen wat we voor je kunnen doen.

 

 

 

De Bernisse | Ipse de Bruggen

Bijzondere projecten

‘Een stoere klus’, zo omschrijft een van de cliënten van houtwerkplaats Jan Blanken in Hellevoetsluis het zelf. Toen de historische mijnenveger De Bernisse in maart en april in het droogdok Jan Blanken lag, leverde de houtwerkplaats een flinke hoeveelheid Amerikaans grenen voor de mijnenveger. "De elf cliënten die hier werken, hebben het hout voorbewerkt dat daarna is gebruikt om de spiegel, de achterkant van het schip, te restaureren", legt begeleider Vincent Griffioen uit.

Sinds de verhuizing van industriegebied De Molshoek naar de unieke locatie in de loods op het terrein van het droogdok, is er meer afwisseling gekomen in het werk. "We zitten in een maritieme omgeving waarbij het werk ons omringt. We maken nog steeds veel houtproducten, zoals communicatieborden en tuinmeubilair op maat, maar dankzij de schepen in het droogdok, komen er ook andere klussen op ons af, zoals het werk voor De Bernisse."

De Bernisse is van oorsprong een marineschip. Na de Tweede Wereldoorlog lagen er veel gevaarlijke zeemijnen in ons kustwateren. De marine maakte deze onschadelijk met behulp van veertien mijnenvegers waarvan De Bernisse er een is. Voor zover bekend is De Bernisse de enige mijnenveger in West Europa die nog in de vaart is. De Bernisse wordt ingezet tijdens vele maritieme evenementen zoals de havendagen in Gorinchem, Dordt in Stoom, Vlaggetjesdag in Scheveningen en de vestingdagen in Hellevoetsluis. Meer over dit schip op http://www.msbernisse.nl/.

Restauratie Bona Spes

Schip 'Bona Spes' uit 1930 wordt compleet gerestaureerd met behulp van materialen van Houtwerkplaats Jan Blanken. Kijk voor de geschiedenis en het restauratieplan van dit schip op http://www.bona-spes.nl/.

Planborden | Ipse de Bruggen

Planborden

Een overzichtelijk bord waarop u taken en werkzaamheden kunt inplannen is altijd handig. We hebben een basisplanbord van 20 x 80 centimeter, bijvoorbeeld bekleed met vilt. Het bord is uit te breiden met een breekvaste transparante deur en een vakverdeling.
Sleutels worden niet standaard meegeleverd.
Planbord 
Breedte x hoogte in cm
20 x 80             € 27,30
20 x 100           € 34,10
40 x 100           € 68,16
30 x 30             € 19,23

Planbord afsluitbaar
Breedte x hoogte in cm
35 x 35             € 43,18
45 x 45             € 63,02
55 x 55             € 95,65
25 x 65             € 48,97
25 x 85             € 67,40
25 x 105           € 78,00

 

 

 

 

Offerte | Ipse de Bruggen

Offerte op maat

Je kan ons altijd bellen of mailen voor een offerte op maat of voor een bestelling. We willen je graag zo goed mogelijk van dienst zijn. Wil je daarom bij je offerteaanvraag of bestelling de naam van de contactpersoon, afleveradres, factuuradres, (mobiele) telefoonnummer en e-mailadres vermelden? Als een product op maat gewenst is, ontvangen wij ook graag de maten van je bestelling. Telefoon: 0181 - 80 99 71. E-mail: houtwerkplaats.jan.blanken@ipsedebruggen.nl.

Verwijzerkast | Ipse de Bruggen

De verwijzerkasten op de afbeelding is 19 x 30 x 100 cm en kost € 121,74

Sleutels worden niet standaard meegeleverd.

Trots op Houtwerkplaats Jan Blanken

Bij Droogdok Jan Blanken in Hellevoetsluis vind je een groot gebouw met daarin een museum, modelbouwers en Houtwerkplaats Jan Blanken. houtwerkplaats
De naam zegt het al, bij Houtwerkplaats Jan Blanken wordt er van alles gemaakt met hout. De Houtwerkplaats heeft zijn naam te danken aan de naam van het droogdok: Droogdok Jan Blanken. Cliënten maken hier de mooiste creaties. Van een houten bakje tot houten tuinmeubilair.  

Eigen tempo

De Houtwerkplaats krijgt van zowel particulieren als bedrijven opdrachten. Zo maken zij van tonnen een prachtig tuinstel en mogen zij in opdracht van gemeente Hellevoetsluis een nieuw exemplaar maken van een houten onderstel van een kanon.
Ook Nelleke, al 9 jaar werkzaam, mocht in opdracht van een kunstenares belangrijke gebouwen in Den Haag namaken met hout. Met een figuurzaag heeft zij zelfs de kleinste raampjes perfect weergegeven. Cliënten werken hier met plezier en op hun eigen tempo.
De meesten kwamen binnen zonder enige ervaring met meubels maken, maar leren het in de loop der tijd. De Houtwerkplaats is gericht op ontwikkeling, maar verwacht wel 100% inzet. 

In de vakantie is het feest!

De werknemers krijgen instructies over de producten die zij moeten maken. De meesten maken alles alleen, sommigen krijgen er nog een beetje hulp bij van begeleider Vincent. In de vakantie mogen de werknemers iets voor henzelf maken. Zo wordt er een salontafel en een tv meubel gemaakt van overgebleven pallets. De mensen bij Houtwerkplaats Jan Blanken zijn zo goed met hout, dat zelfs iemand in een korte tijd in de vakantie een complete voetbaltafel heeft gemaakt

Medewerker Jan

‘Ik zaag, werk met machines en zet producten in elkaar. We maken hier mooie dingen.’

‘Ik werk op houtwerkplaats Jan Blanken, al twaalf jaar. We doen allerlei verschillende klussen. Ik zaag en werk met machines en soms zet ik de producten ook in elkaar. We maken hier van alles en nog wat: planborden, kasten en tuinmeubelen. Het allerliefste werk ik met de freesmachine, maar dan moet je natuurlijk wel goed opletten dat er niets fout gaat. Ik vind mijn werk nog steeds heel leuk, het is iedere dag anders. Ook met de collega’s is het gezellig. Soms verzinnen we met elkaar wat er allemaal mis kan gaan. Daar moeten we dan hard om lachen. Maar als ik aan het werk ben, let ik goed op.’

Tafel

Bekijk product
tafel van steigerhout

Tafel

Bekijk product
Tafel

Stoelen

Bekijk product
Stoel. Vurenhout

bank

Bekijk product
Bank met grey-wash

Tafel

Bekijk product
Grey-wash

Bankjes

Bekijk product
Tuinbanken van vurenhout

Dressoir

Bekijk product
Dressoir met grey-wash en white-wash

Salontafel

Bekijk product
Salontafel met grey-wash en white-wash

Kloostertafel

Bekijk product
Kloostertafel met grey-wash en white-wash

Suar tafel

Bekijk product
Suar houten bovenblad met zwart geverfde houten poten.

Suar tafel

Bekijk product
Suar houten bovenblad met zwart geverfde poten
Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op middels onderstaand contactformulier.

Onder de aandacht

Feestelijke opening WerkPalet | Ipse de Bruggen

Feestelijke opening WerkPalet

De cliënten van dagbestedingslocatie WerkPalet in Naaldwijk openen op zaterdag 21 november zelf hun nieuwe onderkomen. Omwonenden en andere belangstellenden zijn van harte welkom om dit feestje met…
Lees meer

Top