Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Voorbeeld van een therapie

Diverse therapieën

Therapieën

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag! Vul vrijblijvend het contactformulier in.

Of bel 0800 99 88 777

Aanmelden voor ambulante therapie?

Vul vrijblijvend het oriëntatieformulier in. Wij nemen daarna telefonisch contact met je op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Vaktherapie

Vaktherapie is therapie waarbij ervaren belangrijker is dan praten. Je kind leert bijvoorbeeld dankzij spel en beweging om gevoelens te uiten.

Bij Ipse de Bruggen kan je kind verschillende soorten vaktherapie krijgen: 

 • Speltherapie 
 • Muziektherapie 
 • Danstherapie  
 • Beeldende therapie 
 • Psychomotorische therapie (beweging)   

Wij behandelen kinderen en jongeren met psychische, sociale en/of emotionele problemen.
Soms zijn er verschillende problemen tegelijkertijd. We werken bijvoorbeeld aan: 

 • gevoelens en wensen uiten 
 • ervaringen verwerken 
 • ontspannen 
 • oefenen met (nieuw) gedrag 

Het doel is dat je kind zich beter voelt en zich beter redt. Je kind kan zich dan beter ontwikkelen.

Psychotherapie

Bij psychotherapie voeren we gesprekken met je kind. Dit kan helpen om psychische klachten te verminderen of om deze beter aan te kunnen. Vaak gaat het om een trauma, angst, stemmings- en/of persoonlijkheidsproblemen. Wij werken met vormen van psychotherapie waarbij bewezen is dat ze vaak goed helpen. Ze heten: cognitieve gedragstherapie en EMDR. 

 • Cognitieve gedragstherapie is praten en oefenen. We kijken met je kind wat het probleem is. Vooral door oefeningen leert je kind anders tegen moeilijke situaties aan te kijken. Hoe kun je er ook mee omgaan? We bespreken het gedrag én de gedachten. Je kunt soms een probleem oplossen door er anders over na te denken.
 • EMDR is een therapievorm voor kinderen en jongeren die iets heel schokkends hebben meegemaakt. Ze blijven daar last van houden en hebben soms een trauma. Bij de nare herinnering horen vaak hele sterke emoties. Je bent bijvoorbeeld nog steeds heel bang. EMDR helpt bij de verwerking. We laten je kind over de gebeurtenis vertellen en leiden het ondertussen af. Je kind volgt bijvoorbeeld de handbewegingen van de therapeut met de ogen. De ervaring is dan niet weg, maar het voelt wel heel anders. De grote, nare emoties horen er niet meer of minder bij. EMDR is een afkorting en staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. 

Systeemtherapie

Bij systeemtherapie werk je als gezin samen. De therapeut kijkt met jullie hoe het gaat. Hoe gaan jullie met elkaar om? Hoe gaan de verschillende gezinsleden om met problemen? Het doel is om het samen beter te doen en zo de band in het gezin te versterken. Je begrijpt elkaar beter en kunt samen problemen leren oplossen. Je maakt ook afspraken met het hele gezin.

Aanmelden in drie stappen

1

Gegevens invullen

Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden?
Vul allereerst in het oriëntatieformulier je gegevens in.

2

Telefonisch contact

Daarna word je binnen vijf werkdagen door ons gebeld. Samen bespreken we de mogelijkheden.

3

Aanmelden

Kunnen wij bieden wat jij zoekt? Dan ontvang je van ons een uitgebreid aanmeldformulier om de aanmelding concreet te maken.